Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού που «λύνει» τα χέρια του Μεντιλίμπαρ!

Η ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού που «λύνει» τα χέρια του Μεντιλίμπαρ!
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 19:58

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου, ωστόσο αρκετοί τομείς χρειάζονται ακόμα δουλειά, προκειμένου να φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο. Για αυτό και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δοκιμάζει όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να πλησιάσει την ιδανική εικόνα που ο ίδιος θέλει για τον Θρύλο της επόμενης ημέρας.

Όχι μόνο στην προετοιμασία, αλλά και κατά το παιχνίδι με τον Βόλο το είδαμε αυτό. Ο Βάσκος τεχνικός είδε στο Πανθεσσαλικό δυνατά σημεία και παθογένειες, προσπαθώντας να τα ενισχύσει και να τις ελαττώσει, αντίστοιχα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα είδαμε αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε σύστημα, τα οποία έδειξαν να πετυχαίνουν για τον Ισπανό τεχνικό του Θρύλου.

Για παράδειγμα, μπορεί ο Χαράλαμπος Κωστούλας να έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια στην επίθεση, ωστόσο η είσοδος του Αγιούμπ Ελ Κααμπί έδωσε μία έξτρα «νότα» ζωντάνιας, στην επίθεση του Ολυμπιακού. Μάλιστα, η συνύπαρξη του με τον Γιάρεμτσουκ, κατά τα τελευταία λεπτά φάνηκε ότι μόνο κακή επιλογή δεν ήταν, από πλευράς Μεντιλίμπαρ.

Αμφότεροι οι δύο φορ των «ερυθρόλευκων» έχουν απίστευτη «δίψα» να προσφέρουν πράγματα, στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού της «επόμενης ημέρας». Και η δοκιμή του προπονητή του Θρύλου, με το κλασσικό 4-4-2, από το 4-2-3-1, δεν βγήκε σε κακό για την ομάδα του.

Αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι για το ότι το πλάνο του Μεντιλίμπαρ βαδίζει στον σωστό δρόμο. Ένα υλικό που κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι του, φέρνοντας την ομάδα, όλο και πιο κοντά στα δικά του μέτρα. Μην ξεχνάμε ότι, μετά την αλλαγή συστήματος, ο Θρύλος βρήκε αρκετές φάσεις στα αντίπαλα καρέ, κάτι στο οποίο συνέβαλε όχι μόνο η συνύπαρξη Ελ Κααμπί-Γιάρεμτσουκ, αλλά και ο ερχομός του Γιώργου Μασούρα από τον πάγκο, όντας απόλυτος πρωταγωνιστής, στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού.

Γενικότερα, αυτό εμφανίζει την ποικιλία που υπάρχει στο επιθετικό παιχνίδι των Πειραιωτών και «λύνει», επί της ουσίας, τα χέρια του προπονητή τους. Κάτι τέτοιο δεν επηρεάζει θετικά μονάχα την επίθεση, αλλά όλο το ρόστερ.

Διότι, με αυτόν τον τρόπο, ο Βάσκος αποδεικνύει ότι έχει όλες τις λύσεις και μπορεί να χειριστεί με επιτυχία κάθε δυνατή εναλλακτική επιλογή, αναφορικά με το παιχνίδι του Θρύλου και την καλύτερη λειτουργία του.

Διαβάστε επίσης