Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πρεμιέρα με τον Βόλο «οδηγός» του Ολυμπιακού για τη συνέχεια!

Η πρεμιέρα με τον Βόλο «οδηγός» του Ολυμπιακού για τη συνέχεια!
Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2024 - 00:05

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν συνδυάστηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα και πρεμιέρα με το «δεξί», κόντρα στον Βόλο, για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Αυτό είναι που μετράει, σίγουρα, στο τέλος της ημέρας και εν όψει της συνέχειας. Όμως θα πρέπει να δούμε και άλλα πράγματα γύρω από αυτό. Όπως το γεγονός ότι το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό μπορεί να γίνει ένας χρήσιμος «οδηγός», εν όψει της απαιτητικής συνέχειας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν πολλά θετικά στοιχεία στην επιφάνεια, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Με τον Ζέλσον Μάρτινς σε μεγάλα «κέφια», για ακόμα μία φορά, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν ένα από τους τομείς που διέλυσαν την άμυνα του Βόλου. Οι υπόλοιποι παίκτες ανταποκρίθηκαν σε αυτό όπως έπρεπε, ενώ η παρουσία του Σαντιάγκο Έσε και του Ανδρέα Ντόη ήταν απόλυτα ευεργετική, με τους δύο αμυντικούς χαφ να βοηθούν σε αυτό το κομμάτι, σε σημαντικό βαθμό.

Γενικά, η διαρκής πίεση ψηλά και το απειλητικό προς τον αντίπαλο παιχνίδι είναι μία από τις παραμέτρους του πλάνου που έχει καταστρώσει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και εφαρμόζεται αποτελεσματικά στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχουν όμως και οι τομείς που πρέπει να δουλευτούν.

Αυτοί έχουν να κάνουν με τον ανασταλτικό τομέα, που ναι μεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, αλλά πρέπει να αποκτήσει λίγη παραπάνω σταθερότητα. Βρίσκεται σε μία φάση μετάβασης η άμυνα του Ολυμπιακού, είναι η αλήθεια και χρειάζεται χρόνο, προκειμένου δέσει καλά το... μίγμα. Ωστόσο, οι αντιδράσεις σε μερικές κατοχές χρειάζονται προσοχή. Ακόμα και από τους παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.

Λίγη συνοχή παραπάνω, εν ολίγοις. Διότι καλή πρόθεση υπάρχει, όμως τα μετόπισθεν του Θρύλου είναι ακόμα «φρέσκα» σε ορισμένα πράγματα, έχοντας μπει σε μία νέα εποχή.

Με βάση την εικόνα του Βόλου, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει στο νου του πολλά πράγματα. Σίγουρα έδειξε ότι είναι μία ομάδα με αρκετά δυνατά χαρακτηριστικά, όμως πρέπει να δουλέψει τα «μελανά σημεία». Και όχι μόνο αυτά, αλλά και τα προτερήματά του.

Αυτό διότι αν τα ενισχύσει, θα γίνει μία ομάδα απροσπέλαστη! Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή. Ο Θρύλος έχει δείξει ότι μπορεί φέτος να κάνει «παπάδες». Και παίρνοντας μαθήματα από την πρεμιέρα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό αυτό είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.

Διαβάστε επίσης