Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει κερδισμένος από το νέο ρόλο του Ντόη!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει κερδισμένος από το νέο ρόλο του Ντόη!
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 22:57

Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά δείγματα, στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι και τη νίκη με 2-0, κόντρα στον Βόλο. Αρκετοί τομείς του παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» χρειάζονται ακόμα δουλειά, ωστόσο σε άλλους το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ανταποκρίνεται θετικά.

Όχι μόνο σαν ομάδα, αλλά και ατομικά. Ο Βάσκος τεχνικός έχει κάνει αρκετές δοκιμές σε συστήματα και παίκτες, με μερικές εκ των αλλαγών να λειτουργούν ευεργετικά. Για παράδειγμα η αλλαγή θέσης στον Ανδρέα Ντόη, ο οποίος έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή του.

Όπως και στα φιλικά, έτσι και στον Βόλο, έπαιξε σε ρόλο αμυντικού χαφ, μαζί με τον Σαντιάγκο Έσε. Η εμφάνισή του ήταν εξαιρετική, αποτελώντας παίκτη-κλειδί για τη μεσαία γραμμή του Θρύλου. 5 εκκαθαρίσεις φάσεων, 7 στις 14 κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και 4 στις 6 στον αέρα.

Επιπλέον, συνέβαλλε και στο δημιουργικό παιχνίδι του Ολυμπιακού, με 4 στις 5 εύστοχες μακρινές μπαλιές και 27 στις 32 πάσες, συνολικά. Ιδιαίτερα δραστήριος μέσα στο γήπεδο, ενώ οι κινήσεις του δείχνουν ότι φαίνεται αναζωογονημένος, μετά την ανάληψη του νέου του ρόλου.

Ήδη από τα φιλικά, ο Ντόη είχε δείξει ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική. Και το αποδεικνύει περίτρανα, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τη δουλειά που έχει ρίξει. Αυτό δεν βοηθά μονάχα τον ίδιο, αλλά και ολόκληρη την ομάδα του Ολυμπιακού και το στυλ παιχνιδιού της.

Διότι αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα. Ο νεαρός αμυντικός χαφ, πια, δεν έχει γίνει στο 100%, αλλά τείνει να μετατραπεί σε έναν απαραίτητο παίκτη για τον Θρύλο. Και η συνέχεια μακάρι να είναι το ίδιο ανάλογη με το ξεκίνημα.

Διαβάστε επίσης