Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καταλυτική για το κέντρο του Ολυμπιακού η συνέπεια του Έσε!

Καταλυτική για το κέντρο του Ολυμπιακού η συνέπεια του Έσε!
Κυριακή, 18 Αυγούστου 2024 - 17:49

Ο Ολυμπιακός άνοιξε «λογαριασμό» στο ελληνικό πρωτάθλημα, κόντρα στον Βόλο, με μία εμφάνιση που αποτελεί «οδηγό», εν όψει της συνέχειας. Σίγουρα αρκετοί τομείς χρειάζονται ακόμα δουλειά, ώστε η ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Μεντιλίμπαρ να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ωστόσο, πρέπει να σταθούμε και στις θετικές παραμέτρους αυτού του παιχνιδιού, που έδωσαν και τη νίκη στον Θρύλο. Μία εξ αυτών είναι και ο Σαντιάγκο Έσε, που υπήρξε απόλυτος ρυθμιστής, στη μεσαία γραμμή των «ερυθρόλευκων». Η εμφάνιση του 22χρονου χαφ στο Πανθεσσαλικό ήταν, αν μη τι άλλο, εξαιρετική.

«Αθόρυβη», αλλά άκρως αποτελεσματική η δουλειά του Έσε στο χορτάρι, βοηθώντας τόσο το ανασταλτικό, όσο και το επιθετικό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Πολυποίκιλη η δουλειά του, με βοήθεια προς τους στόπερ, αναχαιτίσεις φάσεων και πολλά κλεψίματα, με την παρουσία του στο κέντρο του Θρύλου να είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική.

Παρά το γεγονός ότι, μέχρι και πριν λίγες ημέρες ήταν στην αποστολή της Εθνικής Αργεντινής και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής ούτε κούραση, αλλά ούτε και κορεσμό. Κάθε άλλο μάλιστα, μια και μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος πιέζει και μαρκάρει συνεχώς, δείχνοντας τρομερή όρεξη. Όχι μόνο στο αμυντικό κομμάτι, αλλά και μπροστά.

Πάσες οι οποίες μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, κερδισμένα φάουλ, άλλα και ευκαιρίες για να σκοράρει, προς το τέλος του αγώνα. Ο Έσε αποτέλεσε πραγματικό «δαίμονα» για την ομάδα του Βόλου, δείχνοντας ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην προετοιμασία.

Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι κάλυπτε τα λάθη των συμπαικτών του, αποτελώντας σημαντική βοήθεια για ακόμα έναν λόγο. Ο Αργεντινός χαφ έχει επιστρέψει στις υποχρεώσεις του με τον Θρύλο δυναμικά και έχει σκοπό να μας δείξει ακόμα καλύτερα πράγματα φέτος, σε σχέση με την επίσης εξαιρετική προηγούμενη σεζόν.

Το σημαντικότερο είναι ότι δείχνει τεράστια θέληση, ενώ η συνέπειά του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση!

Διαβάστε επίσης