Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)

Γκολ και θέαμα από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ευρώπης (video)
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2024 - 15:08

Σε μια απίθανη διαδικασία πέναλτι με 34 εκτελεσμένα, ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον Άγιαξ και θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Conference League. Οδυνηρός αποκλεισμός και για την ΑΕΚ, παρά τη νίκη με 1-0 κόντρα στην αρμένικη ΝΟΑ, τέλος η Ευρώπη για την Ένωση.

Ένας Ολλανδός ήταν ο μοιραίος στον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Η εκτέλεση του Τόνι Βιλένα και η απόκρουση του Πασβέερ έδωσαν στον Άγιαξ τη δυνατότητα να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League, μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία με 32 πέναλτι.

Ο Γκάι δεν έχασε την ευκαιρία και στο 16ο χτύπημα, σκόραρε το 13-12 και έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση. Ήταν η πρώτη πρόκριση στην ιστορία του Άγιαξ με αυτό τον τρόπο, μετά από πέντε αποτυχημένες περιπτώσεις.

Ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή στο 89’, όταν ο Τετέ με πλασέ εντός περιοχής σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Το 0-1 ισοφάρισε το σκορ του ματς του ΟΑΚΑ, έφερε έξαλλους πανηγυρισμούς στον πάγκο του Τριφυλλιού και ανάγκασε τους δύο αντιπάλους να λύσουν τις διαφορές τους στην παράταση.

Εκεί ο Τετέ απείλησε ξανά με δεύτερο γκολ, όμως ο Μπας τον πρόλαβε πριν η μπάλα φτάσει στην εστία.

Ο Άγιαξ είχε δύο δοκάρια, στο πρώτο ημίχρονο με ένα σουτ του Μπεργχάους στο 32’ και στο δεύτερο με τον Γκοντς, ακριβώς ένα λεπτό πριν οι πράσινοι σκοράρουν το δικό τους γκολ.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στα πλέι του Conference League κόντρα στη Λανς, την επόμενη Πέμπτη στη Γαλλία.

Η αποτυχία της ΑΕΚ μετά την ήττα με 3-1 στην Αρμενία, κατέληξε στον οδυνηρό αποκλεισμό τη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το αυτό του Γκονσάλο Σίλβα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά τη σέντρα του Φερνάντες δεν έφτασε στην Ένωση για να αποφύγει το καζό.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν νωρίτερα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Από τη μία ο εκπληκτικός Τσαντσάρεβιτς που είχε κατεβάσει ρολά στην εστία του στα σουτ του Ρότα, από την άλλη η αστοχία όπως με την κεφαλιά του Μάνταλου στο δοκάρι.

Πλέον, η ΑΕΚ θα περιοριστεί μόνο στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της.

Διαβάστε επίσης