Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το «παζλ» συμπληρώνεται και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη!

Το «παζλ» συμπληρώνεται και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ριχτεί στη μάχη!
Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2024 - 00:09

Η προετοιμασία για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι έτοιμος να ριχτεί στη «μάχη», αρχής γενομένης από το ελληνικό πρωτάθλημα και την αναμέτρηση στο Βόλο, το βράδυ του Σαββάτου (17/8, 20:00).

Ο Βάσκος τεχνικός είναι, ως επί το πλείστον, ικανοποιημένος από την εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα του, καθ' όλη τη διάρκεια της pre-season, ενώ η ομάδα έρχεται όλο και περισσότερο στα δικά του «μέτρα». Ο σχεδιασμός ολοκληρώνεται, όπως όλα δείχνουν, με το «παζλ» του ρόστερ για τον Ολυμπιακό της... επόμενης ημέρας να έχει συμπληρωθεί, κατά ένα μεγάλο μέρος.

Οι επιστροφές των Έσε και Ελ Κααμπί έρχονται να προστεθούν σε εξαιρετικές κινήσεις που έχουν γίνει, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο πιο ανασταλτικό κομμάτι της ομάδας του Θρύλου. Οι γνωστές υποθέσεις των Όρτα και Ποντένσε παραμένουν ένα ζήτημα προς επίλυση για τον Ολυμπιακό, όμως τα υπόλοιπα «κομμάτια» δείχνουν να έχουν ενωθεί μεταξύ τους.

Επιθετικά, ο Μεντιλίμπαρ βλέπει αυτό ακριβώς που θέλει, έχοντας φτιάξει ένα απροσπέλαστο σύνολο, που αποτελεί «θανάσιμο κίνδυνο» για τις αντίπαλες άμυνες. Μία ομάδα η οποία πρεσάρει και είναι διαρκώς κινητική και απειλητική, ενώ μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ποικιλία ονομάτων και χαρακτηριστικών υπάρχει και στα μετόπισθεν. Βέβαια, εκεί μιλάμε για νέα δεδομένα, πια, ειδικά μετά την αποχώρηση του Κάρμο. Ωστόσο, η οπισθοφυλακή του Θρύλου δένει, όσο περνάει ο καιρός, και βλέποντας αυτά που είναι να διορθώσει. Μία ακόμα λύση στα στόπερ θα μπορούσε να είναι ρεαλιστική λύση, ωστόσο και εκεί φαίνεται ότι το πράγμα κυλά προς την σωστή κατεύθυνση, όσο ανεβαίνουν οι ρυθμοί.

Έχοντας δει προτερήματα και αδυναμίες, ο «Μέντι» έχει καλύψει σχεδόν κάθε ανάγκη της ομάδας, θέλοντας να φτιάξει ένα σύνολο 100% δικό του. Αυτό είδαμε από την Ολλανδία και την Ιταλία ότι είναι πολύ κοντά στο να τα καταφέρει, ενώ και η εικόνα της Κύπρου ήταν άκρως αισιόδοξη. Μας έδειχνε ότι αυτό το πλάνο είναι πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί.

Πάντως, αισιοδοξία για αυτό το ρόστερ υπάρχει και με το παραπάνω. Το potential είναι πολύ μεγάλο, το ίδιο και η πίστη για επιτυχία, τόσο των παικτών, όσο και των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Φτάνει απλώς να μας αποδείξει η πράξη ότι έχουν δίκιο να αισθάνονται έτσι. Και οι πιθανότητες είναι με το μέρος τους.

Διαβάστε επίσης