Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η σωστή δουλειά του «Μέντι» φαίνεται (και) από τις εσωτερικές μεταγραφές

Η σωστή δουλειά του «Μέντι» φαίνεται (και) από τις εσωτερικές μεταγραφές
Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2024 - 15:20
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το φιλικά του Ολυμπιακού στην προετοιμασία του για τη νέα σεζόν, έβγαλα πολλά περισσότερα συμπεράσματα από αυτά που περιμέναμε. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από σχεδόν πολύ καλές εμφανίσεις, έδειξαν πως γίνεται αρκετά καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα για παραπάνω από έναν λόγους.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε αυτά που ήθελε από τους παίκτες του, αυτά που δουλεύει στην προετοιμασία και θέλει να βγάζει η ομάδα του στο χορτάρι. Πίεση στην μπάλα, άμεση ανάκτηση όταν αυτή χάνεται και γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Το σημαντικότερο στοιχείο όμως είναι η εικόνα ποδοσφαιριστών, που για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, βρίσκονταν σε δεύτερο πλάνο. Παίκτες που φάνηκε πως όχι απλά μπορούν να βοηθήσουν, αλλά μπορούν να έχουν χρόνο και ρόλο, προσφέροντας πράγματα στην ομάδα που χτίζει ο «Μέντι», κάτι που πιστώνεται στον Βάσκο τεχνικό.

Ο Ολυμπιακός κινείται με μεθοδικότητα μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι και φαίνεται πως η συγκεκριμένη τακτική δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού σε συνεργασία με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς αξιολογούν καθημερινά το ρόστερ.

Ζέλσον Μαρτίνς και Ανδρέας Ντόη, μπορούν να γίνουν οι εσωτερικές μεταγραφές του Ολυμπιακού το φετινό καλοκαίρι.

Υπό κανονικές συνθήκες, μιλάμε για δύο αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Όσον αφορά τον Ζέλσον Μάρτινς. «Mεταμορφώθηκε» στην καλοκαιρινή προετοιμασία των Πειραιωτών και πρόσφερε ένα τεράστιο χαμόγελο στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Για την ακρίβεια, ο παικταράς των Κυπελλούχων Ευρώπης βρήκε τον παλιό -καλό- του εαυτό: τον παίκτη που κόστισε 30 εκατ. ευρώ στην Μονακό, το 2019, όταν αγοράστηκε από την Ατλέτικο!

Αδιαμφισβήτητα, ο Ζέλσον διαθέτει τεράστια ποιότητα και ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του «Μέντι» για τα «φτερά» του Ολυμπιακού και σε συνδυασμό με τον Βέλντε και αν όλα καλά τα πράγματα με τον Ποντένσε, θα μιλάμε για μια μαγική τριπλέτα. Άλλωστε ήταν και ο πρώτος σκόρερ (5 γκολ) των Πειραιωτών στα φιλικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ανδρέας Ντόη. H εικόνα του, καθ΄ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μόνο χαμόγελα «σκορπά» στο στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων».

Οι μακρινές μπαλιές δεν βοηθούν μόνο τον ίδιο, αλλά και το επιθετικό build-up της ομάδας, συνολικά. Αγωνιζόμενος και πάλι ως αμυντικός μέσος, δημιούργησε δύο γκολ στο τελευταίο φιλικό και μοιάζει να είναι σε θέση να υπηρετήσει με μεγάλη επιτυχία και προσήλωση την πίεση που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να ασκεί ο Ολυμπιακός στους αντιπάλους του, από το ύψος της δικής τους περιοχής. Αυτό που μένει να δούμε στη συνέχεια είναι εάν θα τον συνεχίσει εκεί ο Βάσκος τεχνικός ή θα τον γυρίσει ξανά στην άμυνα ή θα παραμείνει, βλέποντας τον Στάμενιτς να χρειάζεται χρόνο για να βρεθεί στο 100 % και τον Γκαρθία να τον… δούμε έστω στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Αμφότεροι λοιπόν μπορούν να αποτελέσουν δύο σημαντικές λύσεις για τον Μεντιλίμπαρ δεδομένου πως μπορούν να αγωνιστούν και σε διαφορετικές θέσεις.

Ο Ζέλσον παίζει ως εξτρέμ και «δεκάρι» και ενώ προϋποθέσεις καλύπτει και λίγο πιο μπροστά, ως κρυφός φορ, όπως δοκιμάστηκε στα φιλικά. Από την άλλη ο Καρβάλιο καλύπτει το «6» και την θέση του κεντρικού αμυντικού

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ο Ολυμπιακός δεν θα προχωρήσει σε ενίσχυση, όμως βρίσκει δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν λύσεις, γνωρίζοντας παράλληλα από πρώτο χέρι τον οργανισμό.

Διαβάστε επίσης