Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μπακούλας-Μουζακίτης: Πέρασαν από το μικροσκόπιο και κέρδιζουν επάξια μια θέση στο ρόστερ

Μπακούλας-Μουζακίτης: Πέρασαν από το μικροσκόπιο και κέρδιζουν επάξια μια θέση στο ρόστερ
Κυριακή, 11 Αυγούστου 2024 - 13:25
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Η αλήθεια δεν είναι στη μέση, έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Όπως και να το δεις, όμως, την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο «Αlphamega» δεν γίνεται να την προσπεράσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να παίξουν όπως ζητεί ο προπονητής τους. Να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας ξεκινώντας απ’ την άμυνα και να πιέζουν ψηλά ώστε να την επανακτήσουν γρήγορα. Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, που οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ χαλάρωσαν και φανέρωσαν τα περσινά προβλήματα.

Πάντω, το γεγονός συνιστά αναμφισβήτητα σημαντική πρόοδο και προφανώς άφησε ευχαριστημένο τον προπονητή του. Όταν μπούμε στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, τότε θα διαπιστώσουμε εάν ο Ολυμπιακός μπορεί να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα το στυλ παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής του.

Ένα στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε είναι η πίστη και η εμπιστοσύνη του «Μέντι» στους Πρωταθλητές Ευρώπης Νέους και ιδιαίτερα το σπουδαίο δίδυμο στην μεσαία γραμμή. Ο λόγος για τους Θεοφάνη Μπακούλα και Χρήστο Μουζακίτη, οι οποίοι έχουν «τρελάνει» τον Βάσκο τεχνικό, αλλά και τον κόσμο της ομάδας με αυτά που έχουν δείξει στα φιλικά και το μέλλον είναι ανοικτό μπροστά τους να καθιερωθούν.

Οι δυο αυτοί σπουδαίοι νεαροί χαφ δείχνουν να κερδίζουν επάξια μία θέση στο σφίχτο ρόστερ που θέλει ο Μεντιλίμπαρ, με παίκτες που θα μπορέσουν να υπηρετήσουν την φιλοσοφία του στο χορτάρι. Ο Μπακούλας αποτελεί το Νο.1 της ιεραρχίας των μικρών, έβαλε χθες και ένα σπουδαίο γκολ, αλλά η γενική εικόνα του και ο τρόπος του έχει εντυπωσιάσει τους πάντες. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η περίπτωση του 17χρόνου (!) Χρήστου Μουζακίτη, ο οποίος ήταν εκείνος θυμίζουμε που άνοιξε τον λογαριασμό των γκολ στα φιλικά του Θρύλου στην Ολλανδία, με ένα εντυπωσιακό τέρμα. Παίζει στη μεσαία γραμμή και βλέπεις τρελή ωριμότητα, όταν αγωνίζεται. Είναι παντού άμυνα, επίθεση και συνεισφέρει πολύ και στο δημιουργικό κομμάτι. Δεν ήταν λίγες οι φορές που αναλάμβανε να εκτελέσει μερικά κόρνερ και φάουλ.

Με βάση τα πεπραγμένα τους, οι δύο μέσοι είναι πιο μπροστά στην ιεραρχία από τον Κωστούλα ,τον Παπακανέλλο και τον Κουτσίδη και σίγουρα θα χρειαστούν χρόνο και… άντερα για να καθιερωθούν, αλλά μέχρι στιγμής βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.


Διαβάστε επίσης