Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Χτύπησαν «καμπανάκι» οι στατικές φάσεις

 Χτύπησαν «καμπανάκι» οι στατικές φάσεις
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024 - 09:57

Αναλύοντας περισσότερο κάποια πράγματα σχετικά με τη φετινή εικόνα του Ολυμπιακού, αξίζει να γίνει μία στάση στις στημένες φάσεις και δη στα κόρνερ ή τα φάουλ. Σε αυτές τις φάσεις, δίνεται η δυνατότητα στον επιτιθέμενο, να πάρει λίγο χρόνο υπέρ του και να μελετήσει την εκτέλεση, από τις τοποθετήσεις που θα έχουν οι παίκτες μέσα στην περιοχή.

Δεν είναι για παράδειγμα μια φάση που εξελίσσεται, πχ., όπως μια αντεπίθεση, που θα πρέπει να δώσει την μπάλα γρήγορα, έχοντας κιόλας το άγχος του αντιπάλου που θα μαρκάρει φυσικά. Τα φάουλ και τα κόρνερ, είναι φάσεις που δεν έχεις τον χρόνο να σε πιέζει και μπορείς να «εκτελέσεις» δίχως να σε μαρκάρει ο αντίπαλος και φέτος ο Ολυμπιακός τα έχει κάνει μαντάρα ως προς αυτές τις φάσεις που δέχεται.

Έγιναν… χοντράδες στα τρία εκ των 4 γκολ κόντρα στη Νότιγχαμ. Λάθη που ακόμα και σε φιλικά απαγορεύονται, γιατί και τα φιλικά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις.

Ελπίζουμε πως η χθεσινή βραδιά να εξελίχθει σε... φροντιστήριο αποφυγής αμυντικών λαθών για τους παίκτες του Ολυμπιακού και να δούμε περισσότερη συγκέντρωση και σοβαρότητα στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Διαβάστε επίσης