Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το πιο χρήσιμο τεστ για τον «Μέντι» και το «φροντηστήριο» των παικτών!

Το πιο χρήσιμο τεστ για τον «Μέντι» και το «φροντηστήριο» των παικτών!
Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024 - 00:40
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Καμία μα καμία σημασία δεν έχει η ήττα του Ολυμπιακού από τη Νότιγχαμ. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν απέναντι σε μία ομάδα από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, η οποία έδειξε πιο έτοιμη από τους Πειραιώτς. Ναι, και ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι έτοιμος γιατί ξεκινάει τις υποχρεώσεις του την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο έχει μεγάλη διαφορά, μέχρι τότε έχει όλο το χρόνο δικό του να δουλέψει ακόμα περισσότερο και να προσαρμοστεί στα «θέλω» του προπονητή και να βγουν και τα τελικά συμπεράσματα.

Στο παιχνίδι με τη Νότιγχαμ είχε σχεδιάσει διαφορετικά τα πράγματα. Παρουσίασε με ενδεκάδα που ζήτημα είναι αν οι 11 παίκτες που ξεκίνησαν, βρεθούν ξανά μαζί, ειδικά σε επίσημο αγώνα. Θέλησε να δει και άλλους παίκτες, όχι μόνο εκείνους που προορίζονται για τη βασική ενδεκάδα. Ο Ισπανός κόουτς δήλωσε ότι χρειάζεται όλους τους παίκτες του έτοιμους και είναι απολύτως λογικό, έτσι κάνουν όλες οι ομάδες που βρίσκονται σε κορυφαίο επίπεδο.

Όλοι οι ποδοσφαιριστές που παίζουν για αυτή την ιστορική ομάδα και για αυτή τη φανέλα, θα πρέπει να είναι πάντα έτοιμοι να δίνουν το 100%. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και να αποδείξουν αν μπορούν να αντέξουν το βάρος και της πίεσης του να φοράς αυτή την φανέλα της πιο μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα που συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ιστορίας.

Η γιορτινή βραδιά στο Φάληρο, λοιπόν εξελίχθηκε σε... φροντιστήριο αποφυγής αμυντικών λαθών για τους παίκτες του Ολυμπιακού, καθώς η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών πρέπει να είναι εξαιρετική. Το τελικό 3-4 υπέρ της Νότιγχαμ Φόρεστ αποτελεί... ευγενική χορηγία των γηπεδούχων, σε ένα παιχνίδι που αν θέλει κανείς να βρει κάποιο ελπιδοφόρο στοιχείο για τους «ερυθρόλευκους» αυτό σχετίζεται με τα νέα εξαιρετικά δείγματα γραφής του Ζέλσον Μαρτινς, που προσέθεσε ένα ακόμη υπέροχο γκολ στο φετινό του καλοκαίρι, αλλά και του Κρίστοφερ Βέλντε που στα λίγα λεπτά της παρουσίας του επιβεβαίωσε ότι θα είναι... λίρα εκατό για τους Πειραιώτες και ο συνδυασμός των δύο στο χορτάρι είναι μαγικός.

Αν πάντως η εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού στα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας περιείχε ουκ ολίγα στοιχεία από αυτά που θέλει να εφαρμόσει στο DNA της ομάδας του ο Μεντιλίμπαρ, αυτή που παρουσίασε στο παιχνίδι με μια ομάδα της Premier League ήταν άκρως... ανησυχητική, κυρίως σε ότι αφορά την αμυντική τους συνέπεια και γι αυτό θα έχει πολλή δουλειά στο Ρέντη για όλους, προκειμένου να δούμε έναν πολύ καλύτερο Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα.

Πάντως, ότι παρουσιάζει τώρα ο Ολυμπιακός στο χορτάρι δεν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Οι Πειραιώτες βελτιώνονται μέρα με τη μέρα και αποκτούν ταυτότητα. Θα έρθουν και ενισχύσεις και η ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που είδαμε στα φιλικά.

Η δουλειά του καθενός κρίνεται με βάση το αποτέλεσμα. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και τα πάντα θα κριθούν όταν έρθει η ώρα τους. Μέχρι τότε, χρειάζεται ηρεμία και ο προπονητής να κάνει τη δουλειά του όπως μόνο εκείνος ξέρει...

Διαβάστε επίσης