Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μπροστά «φωτιά», αλλά πίσω θέλει δουλειά!

Μπροστά «φωτιά», αλλά πίσω θέλει δουλειά!
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 - 23:03

Τα φιλικά είναι ματς για χρήσιμα συμπεράσματα και αυτό συνέβη και το απόγευμα το βράδυ της Πέμπτης, όπου τα δύο ευρωπαϊκά έκλεψαν την παράσταση στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τα λάθη του στην άμυνα, όμως έδειξε την ποιότητά του στο επιθετικό κομμάτι και πρόσφερε ένα… χορταστικό φιλικό 3-4 στους φιλάθλους του. Δύο ωραία γκολ πέτυχε ο Ζέλσον, άφησε το στίγμα του και ο Βέλντε με το πρώτο του γκολ στο Ναό!

Ντεμπούτο Στάμενιτς και ευρωπαϊκή λάμψη στην πρόβα τζενεράλε στο Ναό

O Ολυμπιακός αντιμετώπισε στο πιο δυνατό φιλικό κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Ναό, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει αρκετά πράγματα ανακατεύοντας λίγο την… τράπουλα και δίνει φανέλα βασικού στον Στάμενιτς (ντεμπούτο) και στον Έσε.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε ένα ακόμα φιλικό επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πόσο πολύ πιστεύει στα "μωρά" του Συλαϊδόπουλου.

Πο συγκεκριμένα, ο Τζολάκης βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια της εστίας της ομάδας του. Στην άμυνα ξεκίνησαν οι Κοστίνια, Πιρόλα, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, ενώ στον άξονα βρίσκονται οι Στάμενιτς, Έσε, ενώ στις «πτέρυγες» ξεκίνησαν Μασούρας και Ζέλσον με τον Τσικίνιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο τον Κωστούλα.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς με όρεξη για υψηλό πρέσινγκ από την αρχή. Είχε σωστή κυκλοφορία της μπάλας, πίεζε πολύ καλά ψηλά, την πολύ δυνατή Νότιγχαμ. Στο 11’, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ ήταν εκείνη που απείλησε πρώτη. Μετά από εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού του Έσε, ο Κοστίνια απέφυγε τον Άϊνα με ωραία ντρίμπλα και γεμίζει, με τον Ζέλσον να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, οι Άγγλοι στην πρώτη τους φάση στο ματς κατάφεραν να προηγηθούν. Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Γουντ έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο Γέιτς με νέα κεφαλιά από οριακή θέση σκόραρε για το 1-0, εκμεταλλεύοντας την αδράνεια των Πειραιωτών. Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν και ανέβασαν ένταση και πίεσαν και κατάφεραν στο 24’ να ισοφαρίσουν με ένα υπέροχο γκολ του Ζέλσον Μάρτινς. Οι ερυθρόλευκοι κυκλοφόρησαν με ηρεμία την μπάλα, ο Κοστίνια έπαιξε κάθετα για τον Πορτογάλο παικταρά, ο οποίος με σομπρέρο στην περιοχή αποφεύγει τον Μουρίγιο και εκτελεί με εναέριο τελείωμα για το 1-1. Δέκα λεπτά μετά, οι Κυπελλούχοι Ευρώπης, λίγο έλειψαν να κάνουν την ανατροπή. Ο Μασούρας πρεσάρει τον Μπολί και κλέβει, βλέπεις εκτός εστίας τον Σελς και κάνει τη λόμπα με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας. Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντος κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα με τον Γουντ μετά ατυχέστατη έξοδο του Τζολάκη. Χωρίς να δεχτεί φάσεις επί της ουσίας ο Ολυμπιακός, είχε μία κακή αντίδραση σε κόρνερ και ένα μεγάλο λάθος του Τζολάκη και το πλήρωσε. Την ίδια ώρα, επιθετικά προσπάθησε να δημιουργήσει, βρήκε γκολάρα με τον Ζέλσον και έχει καλό και συντονισμένο πρέσινγκ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με τους ίδιους έντεκα ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Θρύλος και προσπάθησε να βελτιώσει την εικόνα του. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εκείνοι που απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ζέλσον, σε μία υποψία φάσης. Στο 52’, ο Μασούρας μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έκανε την παράλληλη σέντρα και τελευταία στιγμή ο Σελς με το ένα χέρι απομάκρυνε και πριν μπει με την μπάλα στα δίχτυα ο Ζέλσον. Στη συνέχεια, τα πράγματα δεν πήγαν καλά για τον Ολυμπιακό, καθώς το σκορ έγινε από 2-1 υπέρ των Άγγλων, 4-1 σε λίγα λεπτά με σκόρερ τους Ελάγκα και Γέιτς. Οι Πειραιώτες χωρίς να δεχτούν ουσιαστικά τρελή πίεση από τους Άγγλους, έκαναν μερικά ατομικά λάθη και η Φόρεστ το εκμεταλλεύτηκε σκοράροντας δύο φορές. Όμως, ο Θρύλος έδειξε σφυγμό με τον καλύτερο του παίκτη απόψε, Ζέλσον Μαρτίνς, ο οποίος μείωσε σε 2-4, στο δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 78’, μετά από το δοκάρι του Βέλντε πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε σε κενή εστία. Λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 89’, ο Ορτέγκα άνοιξε για τον Βέλντε, ο οποίος έκλεισε προς τα μέσα και έπιασε τρομερό σουτ στην απέναντι γωνία για να μειώσει σε 4-3. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ροντινέι έβγαλε μία υπέροχη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιάρεμτσουκ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα κατέληξε, ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο σπουδαίο και χορταστικό φιλικό του Θρύλου κόντρα στη Νότιγχαμ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια (69' Ρόντινεϊ), Ρέτσος, Πιρόλα, Αποστολόπουλος (69' Ορτέγκα), Στάμενιτς (62' Μπακούλας), Έσε, Τσικίνιο, Μάρτινς, Μασούρας (69' Βέλντε), Κωστούλας (69' Γιάρεμτσουκ).

Διαβάστε επίσης