Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Πιρόλα και το ιδανικό ταίριασμα με Ρέτσο!

Ο Πιρόλα και το ιδανικό ταίριασμα με Ρέτσο!
Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2024 - 11:15

Η ανασταλτική γραμμή του Ολυμπιακού έχει περάσει σε νέα εποχή, με καινούργια δεδομένα. Για αυτό χρειαζόταν ένας χρόνος προσαρμογής σε αυτά που, με την άφιξη του Λορένζο Πιρόλα, δείχνει να ολοκληρώνεται.

Αυτό διότι η άφιξη του Ιταλού στόπερ «έδεσε» αρκετά την άμυνα του Θρύλου, με την εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο να είναι αισιόδοξη, το λιγότερο. Όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και την επιρροή που έχει αυτό στους συμπαίκτες του και ειδικά σε όσους αγωνίζονται μαζί του στην άμυνα των Πειραιωτών.

Ενδεικτικό παράδειγμα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Ο παρτενέρ του Πιρόλα, όπως όλα δείχνουν, στα στόπερ του Ολυμπιακού. Η παρουσία του Ιταλού δίνει έξτρα κίνητρο στον Έλληνα μπακ να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος, την ερχόμενη σεζόν. Η επιλογή αυτή ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά όλα δείχνουν ότι αυτό το δίδυμο θα είναι πολύ ταιριαστό, στο κέντρο των μετόπισθεν του Ολυμπιακού.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι αρκετά διαφορετικά, ενώ ο Ιταλός θα μπορούσε να ενισχύσει τις στατικές φάσεις της ομάδας του Μεντιλίμπαρ, ανασταλτικά, βάζοντας το ψηλό παιχνίδι περισσότερο στην εξίσωση. Πάντως, ένας τέτοιος συνδυασμός μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για τον Θρύλο, αφού και οι δύο έχουν μπει με διάθεση να προσφέρουν και δίψα να πετύχουν.

Σίγουρα αναμένουμε τη συνέχεια, καθώς και να δούμε τον συγκεκριμένο συνδυασμό στο γήπεδο, αφού η παρουσία του Πιρόλα μοιάζει να κάνει καλό στον Ρέτσο και να του παρέχει τη δέουσα ασφάλεια, στο γήπεδο και όχι μόνο.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και από την ανάποδη μεριά. Δηλαδή, ο Ρέτσος έχει μετατραπεί σε έναν στόπερ που ο Πιρόλα μπορεί να εμπιστευτεί.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπολογίζει πολλά σε αυτό το δίδυμο και σίγουρα θα κάνει τα πάντα, με σκοπό το κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού να γίνει «άτρωτο».

Διαβάστε επίσης