Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η πληρότητα χαρακτηρίζει το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού!

Η πληρότητα χαρακτηρίζει το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού!
Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024 - 00:05

Ο Ολυμπιακός της... επόμενης ημέρας έχει τον ιδανικότερο προπονητή, στην άκρη του πάγκου. Όμως, δεν είναι μόνο αυτό το μυστικό της επιτυχίας.

Σε αυτό συνεισφέρει απίστευτα και το «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ένα από τα πιο πλήρη των τελευταίων ετών. Ένα «παζλ» που, αρκετές μέρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος και επίσημα, είναι... μία ανάσα από το να ολοκληρωθεί. Με πολλές διαφορετικές λύσεις, για κάθε θέση.

Σκεφτείτε ότι είδαμε όσα είδαμε σε Ολλανδία και Ιταλία από μία ομάδα που της έλειπαν αρκετά κομμάτια, τα οποία είναι απαραίτητα για την συνοχή του ρόστερ. Οι νεοαποκτηθέντες Στάμενιτς και Ντάνι Γκαρθία στα «πιτς», ο Έσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι Ποντένσε και Όρτα σε Γουλβς και Μπράγκα, αντίστοιχα, εν μέσω της μάχης που δίνει ο Θρύλος για να τους... επαναφέρει στο Λιμάνι.

Πέραν αυτών, ο Ελ Κααμπί ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις, ενώ ένας εκ των βασικών στόπερ, πια, ο Λορένζο Πιρόλα, ήρθε αρκετά αργότερα. Κι όμως, αυτό δεν επηρέασε, ούτε τους υπόλοιπους, αλλά ούτε και τον προπονητή του Θρύλου.

Είδαμε τους Ρέτσο, Ντόι και Άμπι να κάνουν πολύ καλή προετοιμασία, αναφορικά με το κέντρο της άμυνας. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα, στο αριστερό άκρο, εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος, έχοντας από πίσω του έναν τρομερό και πεισμωμένο Αποστολόπουλο. Στο δεξί άκρο, ο Ροντινέι μπορεί να είναι «φορτσάτος», όμως μην ξεχνάμε και την εξαιρετική παρουσία του Κοστίνια. Αυτή που έδωσε το δικαίωμα στον Βραζιλιάνο να παίξει και σε πιο επιθετικό ρόλο. Πέραν αυτών, στην εξίσωση μην ξεχνάμε ότι μπήκε δυνατά και ο Μπιανκόν, που έκανε πολύ καλές εμφανίσεις.

Όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, εκεί γίνεται «χαμός». Παίκτες όπως ο Τσικίνιο, πλαισιώθηκαν από το ταλέντο των πιτσιρικάδων, όπως ο Παπακανέλλος και ο Μπακούλας, πέραν όλων των άλλων. Και η εικόνα που έβγαλαν, χωρίς τους Όρτα και Έσε. Φανταστείτε τι θα γίνει, όταν γυρίσουν αυτοί.

Με ένα επιθετικό παιχνίδι απίστευτο. Ζέλσον Μάρτινς σε... κέφια, Γιώργος Μασούρας σε ρόλο αρχηγού και φυσικά η... εντυπωσιακά γρήγορη προσαρμογή του Κρίστοφερ Βέλντε. Σε όλα αυτά βάζουμε και τον νέο playmaker, όχι μόνο του Θρύλου, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου, Χρήστο Μουζακίτη. Στοιχεία που ξεχωρίζουν, αναλογιζόμενοι και την πληρότητα στην «αιχμή του δόρατος».

Μαζί με έναν από τους πιο «καυτούς» σκόρερ της Ευρώπης, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ένας Γιάρεμτσουκ, που μπήκε «φουριόζος» στη... μάχη με τα «ερυθρόλευκα» και ο ελπιδοφόρος Μπάμπης Κωστούλας, που έχει όλα τα φόντα για να «λάμψει».

Διαβάστε επίσης