Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Μονόδρομος να φύγουν οι απαράδεκτοι

Μονόδρομος να φύγουν οι απαράδεκτοι
Τρίτη, 6 Αυγούστου 2024 - 20:09

Τίποτα δεν πρέπει να μείνει ίδιο στη διαιτησία μετά την πρόσληψη των Λανουά, Βαλέρι και Ρομπέρτο Αλόνσο στην ΚΕΔ. Νέα σελίδα χωρίς ριζικές αλλαγές δεν νοείται και εφόσον προτάθηκαν από την UEFA, χωρίς περιθώριο για δεύτερη κουβέντα (σ.σ. εννοούμε ότι δεν υπήρχαν ανθυποψήφιοι) αναμένονται τομές, όπως έγινε και το 2017 που ανέλαβε ο Περέιρα με παρόμοιο τρόπο, εννοούμε ότι ήρθε απευθείας από την UEFA.

Η επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων είναι το πρώτο βήμα. Με άλλα λόγια η πρόσληψη της νέας ΚΕΔ σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πεδίο δράσης για τα παραμάγαζα του παραποδοσφαίρου.

Το δεύτερο βήμα έχει να κάνει με την φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί. Αυτή έχει να κάνει με τομές στους πίνακες και γενικά σε όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη διαιτησία (εκπαίδευση, τρόπος ανάδειξης διαιτητών κτλ). Οι πίνακες των διαιτητών θα δείξουν τη φιλοσοφία.

Αρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για τους πίνακες για να τελειώσουν, οριστικά, και τα παραμάγαζα. Οι ξένοι της ΚΕΔ (ο Γάλλος Λανουά, ο Ιταλός Βαλέρι και ο Ισπανός Αλόνσο) ήρθαν για νέο ξεκίνημα και δεν νοείται νέο ξεκίνημα χωρίς ριζικές αλλαγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόβλημα έχουν το λιγότερο επτά διαιτητές. Οι τρεις που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι Μανούχος (Αργολίδας), Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) και Γκορτσίλας (Μακεδονίας), ακολουθεί ο Παπαδόπουλος, ενώ αναφερόμαστε και στους: Τζήλο (Λάρισας), Γκορτσίλα (Μακεδονίας), Μαλούτα (Ημαθίας), Ανδριανό (Αχαΐας) και Βάτσιο (Δυτικής Αττικής). Στην... κόψη του ξυραφιού είναι και οι Κατσικογιάννης (Ηπείρου) και Πουλικίδης (Δράμας).

Για την... επόμενη μέρα στη διαιτησία, για τους πίνακες, δεν πρόκειται να μετρήσουν οι βαθμολογίες αλλά ότι κάποια λάθη ήταν εξόφθαλμα, τόσο εξόφθαλμα που δεν δικαιολογούνται. Αλλωστε, και στον κανονισμό δεν υπάρχουν οι βαθμολογίες ως μόνο κριτήριο.

Αναλυτικά ο κανονισμός αναφέρει:

«2. Οι λόγοι επιλογής/μη επιλογής και προβιβασμού/υποβιβασμού αποτελούν εμπιστευτικές πληροφορίες, οι οποίες παραμένουν αποκλειστικά εντός της ΚΕΔ/ΕΠΟ και του Τμήματος Διαιτησίας,

3. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι η επίδοση, η προσωπικότητα, η διαθεσιμότητα, η πρόοδος, διοικητικοί παράμετροι, καθώς και η επιτυχής ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων και των αγωνιστικών τεστ. Ο μέσος όρος βαθμολογίας από τους παρατηρητές διαιτησίας δεν θα πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο»...

*Το σεμινάριο των διαιτητών (με τα αγωνιστικά τεστ και τις γραπτές εξετάσεις) θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, θα ξεκινήσει το Σάββατο (10/8) και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (12/8).

Διαβάστε επίσης