Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

«Μοντέλο» ΚΕΔ μακριά από Ελληνες παράγοντες

«Μοντέλο» ΚΕΔ μακριά από Ελληνες παράγοντες
Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024 - 22:14

Η ελληνική διαιτησία, με την επιλογή του Λανουά στο πόστο του αρχιδιαιτητή, μπαίνει στην επίβλεψη της UEFA. Επίσης, αλλάζει… μοντέλο και δεν θα υπάρχει δίδυμο ξένου με Ελληνα, όπως στο παρελθόν Μπένετ, Μάνταλος και Φρόιντφελντ, Μάνταλος, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ο Μάνταλος ότι κάνει κουμάντο και ποτέ δεν διέψευσε ότι κάνει κουμάντο.

Η ΚΕΔ των Λανουά, Βαλέρι και Ρομπέρτο Αλόνσο με εντολή του Ροσέτι θα λειτουργεί μακριά από Ελληνες. Για αυτό και η έδρα των ξένων παραγόντων της θα είναι στο Μαρούσι, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του VAR και όχι στα γραφεία της ΕΠΟ. Εκεί θα μεταβαίνει μόνο ο Γάλλος πρόεδρός της και μόνο όταν υπάρχει λόγος, εφόσον υπάρχει κάποιο αίτημά της (π.χ. για σεμινάρια) για να παραστεί σε ΕΕ της ΕΠΟ, ή για συνάντηση με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Μάκη Γκαγκάτση.

Ο Λανουά ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα. Επίσης, με εξαίρεση τον Βαλέρι, που θα πρέπει να επιβλέπει το VAR, οι άλλοι δυο (Λανουά και Αλόνσο) θα πηγαίνουν στα γήπεδα για να βλέπουν διαιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε και η αντίστροφη μέτρηση για βγουν οι πίνακες των διαιτητών, των βοηθών και των παρατηρητών της Super League, οι οποίοι θα έχουν πολλές αλλαγές. Όλα βρίσκουν τον δρόμο τους και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» που λέει και το ρητό. Όλα δείχνουν ότι εκτός πινάκων θα μείνουν οι Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Μανούχος (Αργολίδας), Γκορτσίλας (Μακεδονίας), πιθανόν και ο Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) που δεν ορίζει ούτε η UEFA. Θα… χαιρετήσουν 6-8 διαιτητές.

Συνολικά ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο θα κοστίζουν οι τρεις ξένοι παράγοντες της ΚΕΔ. Οι αμοιβές του θα είναι 540.000 ευρώ τον χρόνο αλλά μαζί με τις άλλες παροχές (σπίτι, αυτοκίνητο, τηλέφωνα και ότι προβλεπόταν στις συμβάσεις με τους προηγούμενους αλλοδαπούς της ΚΕΔ) θα φτάσουν το 1 εκατ. ευρώ.

Ο Δαμιανός Ευθυμιάδης θα αμείβεται με 3.700 ευρώ τον μήνα, ενώ η αμοιβή της Κόκκοτου θα είναι 2.700 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε επίσης