Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Συνέπεια και διάρκεια!

Συνέπεια και διάρκεια!
Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2024 - 00:30
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του δημιουργήθηκε για να κατακτάει κορυφές. Να κερδίζει τίτλους και να πρωταγωνιστεί. Ο προορισμός του είναι η πρώτη θέση και το ελάχιστο «χρέος» προς την ιστορία του, είναι να φτάνει μέχρι τέλους στη διαδρομή και να τους διεκδικεί.

Αυτό συμβαίνει και θα συμβαίνει όσο έχει στον πάγκο του αυτό τον άνθρωπο-μεταμορφωτή, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ που μέσα σε έξι μήνες οι «ερυθρόλευκοι» στα χέρια του Βάσκου τεχνικού έχουν μετατραπεί σε μια «ποδοσφαιρική μηχανή» με ξεκάθαρα «θέλω» στο χορτάρι και συγκεκριμένο σκεπτικό στο παιχνίδι, ανεξαρτήτως των προσώπων που απαρτίζουν την εκάστοτε ενδεκάδα του.

Ο Θρύλος είχε σαφές αγωνιστικό πλάνο, αρχή, μέση και τέλος και αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειά του Ισπανού τεχνικού. Στο τελευταίο χρονικά φιλικό με αντίπαλο την Ρόμα, οι Πειραιώτες πίεσαν ψηλά, είχαν κατοχή και καλή κυκλοφορία της μπάλας, έβγαλαν συνδυασμούς και αυτοματισμούς στο παιχνίδι τους και είχαν ορθολογική ανάπτυξη από τα άκρα αλλά και τον άξονα. Ο Ολυμπιακός έχει την δική του ταυτότητα στο γήπεδο με παίκτες που ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν, ένα καλό παράδειγμα είναι ο Πεπ Μπιέλ, ο οποίος, πάει να αποτελέσει έναν ακόμα παίκτη, τον οποίο… ανανεώνει ο Μεντιλίμπαρ.

Η ομάδα του Βάσκου τεχνικού έδειξε να είναι σε καλό δρόμο την ώρα που το πρώτο επίσημο ματς πλησιάζει. Βέβαια αυτό που ζητάει ο «Μέντι» είναι η αμυντική συνέπεια να έχει διάρκεια και να την βλέπει σε όλα τα παιχνίδια. Πίεση παντού, αυτοσυγκέντρωση στον ύψιστο βαθμό, «πνίξιμο» του αντιπάλου και δέκα ποδοσφαιριστές που να καλύπτουν ο ένας τα νώτα του άλλου σε κάθε φάση. Και πλέον περιμένει τις προσθήκες που θα γίνουν, για να «χτίσει» κάτι σπουδαίο.

Διαβάστε επίσης