Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο ρόλος του Ντόη και το ψεγάδι του!

Ο ρόλος του Ντόη και το ψεγάδι του!
Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024 - 19:23

O Ανδρέας Ντόη ήταν ο παίκτης που o Xoσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κράτησε σε όλο το 90λεπτο στο φιλικό του Ολυμπιακού με την Ρόμα (1-1) και ήταν αρκετά καλός.

Και ήταν ενδιαφέρουσα η επιλογή του Ισπανού τεχνικού σε ένα τέτοιο απαιτητικό φιλικό αφού χρησιμοποίησε τον παίκτη και ως καθαρό αμυντικό χαφ.

Ως γνωστόν ο Ντόη έπαιζε συνήθως αμυντικό χαφ στη β’ ομάδα του Ολυμπιακού και μετά τον… προβιβασμό του στην πρώτη ομάδα από τον Μίτσελ, χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αποκλειστικά ως κεντρικός αμυντικός. Πέρσι δεν πήρε αρκετά λεπτά στα πόδια του, αλλά βρισκόταν στο ροτέισον και φυσικά στην ευρωπαϊκή λίστα ως γηγενής και προϊόν της ακαδημίας. Με τον Μεντιλίμπαρ ήταν στον πάγκο, αλλά χρησιμοποιήθηκε σε όλο το ματς με τη Φερεντσβάρος στο Καραϊσκάκη (νίκη 1-0), σε όλη την κανονική διάρκεια και την παράταση με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και την πρόκριση μέσω των πέναλτι.

Η χρησιμοποίηση του Ντόη λοιπόν, στη μεσαία γραμμή δεν ήταν τυχαία. Ο Ντόι διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση και ο Μεντιλίμπαρ θέλει να έχει μία επιπλέον λύση. Έναν παίκτη πιο δυναμικό, που όμως έχει και την τεχνική κατάρτιση για να υποστηρίξει τη θέση.

Αυτό που μένει να δούμε στη συνέχεια είναι εάν θα τον συνεχίσει εκεί ο Βάσκος τεχνικός ή θα τον γυρίσει ξανά στην άμυνα και ο λόγος που αγωνίστηκε στο κέντρο ήταν αναγκαστικός γιατί έχουν τραυματιστεί οι Γκαρθία, Στάμενιτς και λείπει ο Έσε.

Βέβαια για να μπορέσει ο Ντόη να κερδίσει ακόμα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ για την ερχόμενη σεζόν, θα πρέπει να δείξει και άλλα πράγματα στο υπόλοιπο της προετοιμασίας και να περιορίσει τα «φθηνά» ατομικά λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων, τα οποία δεν είναι πολλά, αλλά δημιουργούν, άνευ λόγου και αιτίας, επικίνδυνες καταστάσεις για τους συμπαίκτες του.

Διαβάστε επίσης