Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η άμυνα του Ολυμπιακού αποκτά... ταυτότητα και τον «απογειώνει»!

Η άμυνα του Ολυμπιακού αποκτά... ταυτότητα και τον «απογειώνει»!
Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024 - 14:35

Ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας φτάνει στην... τελειοποίησή του, όπως μας φανερώνει και η εικόνα που είδαμε, κατά τα φιλικά της Ιταλίας με Τερνάνα και Ρόμα. Λίγο πριν την έναρξη της νέας σεζόν, η αισιοδοξία βρίσκεται σε πολύ μεγάλα επίπεδα για όσα θα δούμε στα επίσημα παιχνίδια της ομάδας.

Ένα σύνολο που φέρει... φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Το «πλάνο Μέντι» έχει αφομοιωθεί απόλυτα από τους παίκτες και στο γήπεδο βλέπουμε, κατά έναν πολύ μεγάλο βαθμό, αυτό που θέλει ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων». Μία ομάδα άκρως επιθετική, με διαρκή πίεση ψηλά στον αντίπαλο και πολύ έντονη κινητικότητα, ώστε να γίνεται απειλητική για τα αντίπαλα «καρέ».

Όμως ο Μεντιλίμπαρ δεν κοιτά μόνο αυτά τα στοιχεία. Ο Ισπανός θέλει και τα μετόπισθέν του πιο «δυνατά», ειδικά σε μία νέα εποχή, για το συγκεκριμένο κομμάτι. Το «δέσιμο» των κομματιών του... παζλ ήταν κάτι που απασχολούσε τον προπονητή του Θρύλου, ωστόσο φαίνεται, πια, ότι το μείγμα όλο και «κολλάει».

Σαφώς βελτιωμένη η εικόνα στον ανασταλτικό τομέα, ειδικά μετά την άφιξη του Πιρόλα. Ο Ιταλός στόπερ φαίνεται ότι μπορεί να κάνει πολλά καλά πράγματα για τον Ολυμπιακό, αφού η παρουσία του έχει δώσει συνοχή στα «ερυθρόλευκα» μετόπισθεν, μαζί με τον «κορμό» της άμυνας, που έχει απομείνει στην ομάδα.

Ο Παναγιώτης Ρέτσος και ο Ανδρέας Ντόι αποτελούν τους πιο έμπειρους, με τον πρώτο εκ των δύο να προέρχεται από τρομερό φινάλε, στην περασμένη σεζόν. Από εκεί και πέρα, υπάρχει ο, πολλά υποσχόμενος, Νέλσον Άμπι, του οποίου η εικόνα είναι εξαιρετική στην προετοιμασία.

Μαζί με αυτούς και όσοι αγωνίζονται στα πλάγια. Περιπτώσεις όπως ο Ορτέγκα και ο Ροντινέι, με τον Αργεντινό να κάνει τα πάντα, προκειμένου να είναι καλύτερος την ερχόμενη σεζόν και τον Βραζιλιάνο να μην επαναπαύεται στα όσα έκανε την περασμένη αγωνιστική χρονιά, όντας έτοιμος για νέες επιτυχίες.

Μην ξεχνάμε και τον Ζουλιάν Μπιανκόν, που μπαίνει όλο και πιο δυνατά στην «εξίσωση» για το κέντρο της άμυνας, χάρη στα πολύ καλά ανασταλτικά χαρακτηριστικά του, αλλά και τη συμβολή του στο δημιουργικό κομμάτι.

Ένας ανασταλτικός τομέας με πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά, που έψαχνε όμως κάτι να ενώσει όλη αυτή την ποικιλομορφία. Αυτό μοιάζει, σιγά-σιγά, να γίνεται, με την άμυνα του Ολυμπιακού να αποκτά τη δική της ταυτότητα και να φαντάζει ακόμα καλύτερη, σε σχέση με πέρυσι.

Ένα πραγματικό «φόβητρο» για τους αντίπαλους επιτιθέμενους, θα λέγαμε. Εφόσον, δε, αποκτηθεί και άλλος παίκτης στα στόπερ, με βάση και τις κινήσεις ουσίας που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» θα μιλάμε για ένα σύνολο... τρομακτικό στα μετόπισθεν, για κάθε αντίπαλο!

Διαβάστε επίσης