Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και τώρα… πατάει το γκάζι ο Ολυμπιακός!

Και τώρα… πατάει το γκάζι ο Ολυμπιακός!
Κυριακή, 4 Αυγούστου 2024 - 09:57

Ο Ολυμπιακός αφήνει πίσω του τα φιλικά της Ιταλίας, με το… απόσταγμα των εμφανίσεών του κόντρα σε Τερνάνα και Ρόμα να είναι εξαιρετικό. Ειδικά, δε, με τους «τζιαλορόσι», η εικόνα που έδειξε το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήταν κάτι παραπάνω από αισιόδοξη, για την αγωνιστική σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να μπουν στην τελική ευθεία και το πλάνο του Βάσκου τεχνικού σχεδόν τελειοποιείται. Τα φιλικά με Νότιγχαμ Φόρεστ στις 8 και με Άρη Λεμεσού, στις 10 Αυγούστου, θα αποτελέσουν τις τελικές πρόβες, εν όψει τω επίσημων υποχρεώσεων, οι οποίες ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Κάπως έτσι, καταλαβαίνουμε ότι, σιγά-σιγά, ο Ολυμπιακός αρχίζει να πατά το… γκάζι, προκειμένου να είναι 100% έτοιμος, με την έναρξη του πρωταθλήματος. Αυτό είναι απόλυτα εφικτό, βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς την εικόνα που έχουμε δει σε Ολλανδία και Ιταλία.

Οι παίκτες του Θρύλου βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και τώρα θα κληθούν να το αποδείξουν, αφού οι απαιτήσεις γίνονται ακόμα πιο «σκληρές». Παρ’ όλα αυτά, τίποτα δε φοβίζει το σύνολο του «Μέντι».

Μία ομάδα που πιέζει διαρκώς, είναι άκρως επιθετική και απειλητική, απέναντι στον αντίπαλο, ενώ βρίσκει την ταυτότητά της και ανασταλτικά. Και μόνο που οι περισσότεροι παίκτες ξεχώρισαν με την παρουσία τους στην προετοιμασία, αυτό λέει πάρα πολλά για το τι μέλλει γενέσθαι, όσον αφορά τον Ολυμπιακό.

Μία ομάδα «διψασμένη» για διάκριση και ακόμα μεγαλύτερες κορυφές, έχοντας ως «προάγγελο» την κατάκτηση του Conference League. Μία επιτυχία πάνω στην οποία οι Πειραιώτες έχουν πατήσει, με σκοπό να γίνουν ακόμα καλύτεροι και όχι να την καπηλευθούν.

Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η αύξηση της «ταχύτητας», από πλευράς παικτών, αλλά και Μεντιλίμπαρ, είναι κάτι που σίγουρα θα γίνει, αν δεν έχει γίνει ήδη. Η επιθυμία για την επιτυχία, άλλωστε, είναι εμφανής, βάσει και των όσων μας δείχνει το σύνολο του Ισπανού προπονητή, καθ’ όλη τη διάρκεια της pre-season.

Διαβάστε επίσης