Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η... πολεμική μηχανή του Μέντι δεν θα «μασάει» πουθενά φέτος!

Η... πολεμική μηχανή του Μέντι δεν θα «μασάει» πουθενά φέτος!
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 21:52
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός έμεινε ισόπαλος 1-1 κόντρα στην Ρόμα και το αποτέλεσμα. Αυτό από μόνο του δεν συνιστά… μεγάλη είδηση. Κάθε άλλο. Νορμάλ είναι. Αναμενόμενο. Το γεγονός ότι έγινε, με εξαιρετικό ποδόσφαιρο που άξιζε τουλάχιστον αλλά δυο γκολ και με πολλά πρόσωπα, είναι απλώς… κανονικότητα και δείχνει κάτι καλό που έρχεται. Έχοντας, ωστόσο, περάσει μια περίοδο, κατά την οποία η κανονικότητα ήταν το… ζητούμενο, το γεγονός ότι τώρα υφίσταται, μετράει. Αρκετά!

Ο Θρύλος ήταν κυριαρχικός, πραγματοποιώντας μία γεμάτη εμφάνιση απέναντι σε μια παραδοσιακή ιταλική ομάδα και όλα τα εύσημα ανήκουν στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αυτή ομάδα το ζενίθ του Φεβρουαρίου έχει μετατραπεί μέσα σε έξι μήνες στα χέρια του Βάσκου τεχνικού, σε μια "ποδοσφαιρική μηχανή" συνειδητοποιημένη στο τι θέλει στο χορτάρι και συγκεκριμένο σκεπτικό στο παιχνίδι, ανεξαρτήτως των προσώπων που απαρτίζουν την εκάστοτε ενδεκάδα του. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό! Στο φιλικό με τη Ρόμα δεν υπήρχαν στην ενδεκάδα αρκετοί παίκτες που του έφεραν πέρσι το ευρωπαϊκό κι όμως ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο η ιταλική ομάδα έμοιαζε με... κομπάρσο της αναμέτρησης.

Είτε παίζουν οι «παλιοσειρές», είτε οι πιτσιρικάδες, άπαντες λειτουργούν ως «πιστοί στρατιώτες» της φιλοσοφίας του Μεντιλίμπαρ. Δηλαδή πίεση... μέχρι θανάτου στον αντίπαλο από τη δική του περιοχή, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα στις αντεπιθέσεις και ακατάπαυστο τρέξιμο παντού. Στοιχεία που είναι ξεκάθαρα πλέον σε όλα τα παιχνίδια των Πειραιωτών και τα οποία δημιουργούν τεράστια προσμονή για το πόσο καλύτερη μπορεί να παρουσιαστεί τη νέα σεζόν για την ομαδάρα που έφερε στην Ελλάδα το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της.

Διαβάστε επίσης