Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Η τελευταία συνάντηση με την Ρόμα (video)

Η τελευταία συνάντηση με την Ρόμα (video)
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 16:30

Πολλά παιχνίδια έχει δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα σε ιταλικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μερικά από αυτά τα παιχνίδια έχουν… βαφτεί «ερυθρόλευκα» και έχουν προσφέρει ξεχωριστές αναμνήσεις στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος έχει… γονατίσει σπουδαίες ιταλικές ομάδες, όπως η Ρόμα, η οποία είναι η αποψινή αντίπαλος του σε φιλική αναμέτρηση στο Τιέρι της Ιταλίας.

Οι «ερυθρύλευκοι» έχουν παρελθόν απέναντι στους «τζαλορόσι» στα τρία παιχνίδια που έχουν αναμετρηθεί, με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα. Τα δύο εκ των τριών ματς ήταν για τους ομίλους του Champions League την σεζόν 2006-2007. Στις 18/10/2006, οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 0-1 από τους Ιταλούς στο Ναό με γκολ του Σιμόνε Περότα, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα στο «Ολίμπικο» της Ρώμης η ομάδα του Πειραιά αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 και το γκολ για την ομάδα του Τάκη Λέμονη στον πάγκο είχε πετύχει ο Ζούλιο Σέζαρ.

Ωστόσο, η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν φιλικό στο Καραισκάκη, στις 13/08/10, στην πρόβα τζενεράλε του Θρύλου τότε για το πρωτάθλημα όπου είχε επικρατήσει με 5-1. Τα γκολ τα είχαν πετύχει οι Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Σοϊλέδης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Πάρντο), Μοδέστο, Γκαλίτσιος (46' Α. Παπαδόπουλος), Όσκαρ (Γ. Παπαδόπουλος), Ιμπαγάσα (58' Φετφατζίδης), Ντουντού, Ντιόγκο (46' Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο (85' Νικλητσιώτης), Μαρέσκα (46' Ζαϊρί), Ριέρα (58' Σοϊλέδης), Ποτουρίδης (75' Βασιλόγιαννης)

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ (46' Ντόνι), Αντρεόλι, Ζουάν (46' Λορία), Τότι (46' Μπαπτίστα), Ταντέι (46' Πιτ), Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Γκρέκο (46' Αντούνες), Κασέτι (65' Ρόζι), Μενέζ (46' Αντριάνο)

Διαβάστε επίσης