Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

O έμπειρος στόπερ και η αναμονή για τους... Πορτογάλους

O έμπειρος στόπερ και η αναμονή για τους... Πορτογάλους
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 13:31

Αυτό το καλοκαίρι είναι, με διαφορά, ένα από τα πιο «καυτά» της ιστορίας του Ολυμπιακού. Μετά από κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου, του πρώτου στην ιστορία του Θρύλου και του ελληνικού ποδοσφαίρου και με την παρουσία στην League Phase του Europa League εξασφαλισμένη. Σίγουρα ο χρόνος είναι ελαστικότερος, απέναντι στους «ερυθρόλευκους», αλλά οι απαιτήσεις μεγαλώνουν.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του, ωστόσο, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και από ποια οπτική «σκοπιά» να αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Μεθοδικότητα, κινήσεις ουσίας και μακριά από «φανφάρες». Μία λογική που μας αποδεικνύει ότι ο Θρύλος «γιγαντώνεται» μέρα με τη μέρα.

Oι Πειραιώτες πέραν των ανανεώσεων τους με παίκτες-κλειδιά της ιστορικής επιτυχίας ρίχνουν το βάρος στις μεταγραφές στον στόπερ και στους… Πορτογάλους και ότι άλλο προκύψει μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Αν μπούμε σε διαδικασία να αθροίσουμε τις επιλογές στη θέση του στόπερ, θα διαπιστώσουμε πως για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχουν δύο αριστεροπόδαροι και τέσσερις δεξιοπόδαροι κεντρικοί αμυντικοί. Πιρόλα και Αμπι έχουν καλό πόδι το αριστερό, Ρέτσος, Μπιανκόν, Ντόη κι ο πιτσιρικάς Κουτσίδης το δεξί.

Ωστόσο, το στοιχείο που λείπει από όλους αυτούς είναι η εμπειρία και η περισσότερη εμπιστοσύνη που θα δίνεται στους διπλανούς του και θα ηγηθεί της όλης προσπάθειας στην ανασταλτική λειτουργία και ένα τέτοιο παίκτη με τα συγκεκριμένα στοιχεία ψάχνουν στην αγορά οι Πειραιώτες.

Από εκεί και πέρα, ο Θρύλος συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για τις αποκτήσεις των Ντάνιελ Ποντένσε και Αντρέ Όρτα, από Γουλβς και Μπράγκα. Οι περιπτώσεις του βρίσκονται σε καλό δρόμο, αλλά για την ώρα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι και αναμένουμε το επόμενα 24ωρα να ξεκαθαριστούν τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης