Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάνει τα πάντα και αρέσει!

Κάνει τα πάντα και αρέσει!
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 09:36
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός έδωσε έναν ακόμα φιλικό αγώνα, τον πέμπτο κατά σειρά, αυτή τη φορά στην Ιταλία, με αντίπαλο την Τερνάνα, ομάδα της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας, παίρνοντας μία ακόμη νίκη με 4-0.

Κι όμως το σημαντικό δεν είναι η νίκη σε αυτού του είδους παιχνίδια. Αυτό φυσικά το γνωρίζει πολύ καλά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Άλλωστε πως θα μπορούσαν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα με το ρόστερ ακόμη να μην έχει ολοκληρωθεί, με τον Μεντιλίμπαρ να δοκιμάζει πρόσωπα και πράγματα και με μία αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας.

Ο Βάσκος τεχνικός βέβαια βγάζει τα δικά του συμπεράσματα όλο αυτό το διάστημα. Σε αυτό διάστημα, λοιπόν, φαίνεται πως «τρίβει» τα χέρια του με τις εμφανίσεις του Γιώργου Μασούρα. Βρίσκει ρυθμό! Βρήκε και το γκολ με τη Ναϊμέγκεν που του έλειπε. Ο «Μάσου» όμως δείχνει βελτίωση μετά το δύσκολο ξεκίνημα, βρίσκεται σε πάρα πολλές φάσεις και κινείται σίγουρα πιο άνετα.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Μασούρας είναι παίκτης ψυχολογίας και φόρμας, οπότε… βάσει εμπειρίας μπορεί κανείς να προβλέψει ότι ενδέχεται να ακολουθήσει ένα καλό διάστημα.

Για τον Μασούρα αυτή η προετοιμασία είναι διαφορετική. Όχι μόνο για τον ρόλο του και ότι συνεχίζει να είναι στα βασικά πλάνα για την ώρα, λόγω των ελλείψεων, αλλά και για τις θέσεις που αγωνίζεται. Παίζοντας και ως εξτρέμ αλλά και ως φορ. Ο «Μέντι» τον δοκιμάζει ως επιθετικό ή δεύτερο επιθετικό με τον ίδιο τον παίκτη να δηλώνει πως νιώθει άνετα και ως στράικερ.

Στο φιλικό με την Τερνάνα πάντως η απόδοσή του κινήθηκε σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα. Ήταν μέσα στους διακριθέντες από μεριάς Ολυμπιακού. Δεν ήταν μόνο η ασίστ στο γκολ του Κουτσίδη και η συμμετοχή του στο παρθενικό γκολ του Βέλντε με τα «ερυθρόλευκα». Ήταν και ο τρόπος που λειτουργεί στο πλάνο του Ισπανού τεχνικού. Και αυτό διότι επειδή ήταν και συνεχίζει να είναι και ένας πολύ καλός αθλητής, ικανός στο να πρεσάρει ψηλά, να τρέχει και να βοηθάει και αμυντικά εκτός από την επίθεση.

Ναι ο Μασούρας δεν είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Είναι ο παίκτης όμως που 'κολλάει' σχεδόν απόλυτα σε αυτά που ζητάει ο Μεντιλίμπαρ ιδίως στο σκέλος του πρέσινγκ στον αντίπαλο.

Xαρακτηριστική ήταν η εικόνα των Πειραιωτών στο β’ μέρος, όπου ο Ολυμπιακός ήταν πιο λειτουργικό όταν ο Μασούρας πέρασε περιφερειακός και ο Γιάρεμτσουκ είχε έναν παίκτη να τραβά αντιπάλους και έτσι φάνηκε και Ουκρανός φορ.

Διαβάστε επίσης