Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Το πετυχημένο «πάντρεμα» μικρών και έμπειρων τον οδηγούν στο σωστό μονοπάτι!

Το πετυχημένο «πάντρεμα» μικρών και έμπειρων τον οδηγούν στο σωστό μονοπάτι!
Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 - 00:29
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός ήταν ουσιαστικός στο φιλικό με τη Τερνάνα, πέτυχε τέσσερα γκολ και θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα, πήρε μία εύκολη νίκη και δίχως αμφιβολία σκόρπισε χαμόγελα (ξανά) με την εμφάνισή του.

Λέμε πως στα φιλικά δεν μετράνε τα αποτελέσματα και ειδικά αν το επίπεδο του αντιπάλου δεν είναι υψηλό όπως του αποψινού, αλλά το γεγονός ότι το απόγευμα της Παρασκευής οι Πειραιώτες νίκησαν με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο παρότι δυσκολεύτηκαν από τους σκληροτράχηλους Ιταλούς και τον καύσωνα, είναι κάτι που πρέπει να σχολιαστεί. Σε δύο εβδομάδες αρχίζει το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει ολοένα καλύτερος και το σημαντικότερο είναι πως ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν έχει ακόμα στα χέρια του ολοκληρωμένο το ρόστερ. Θυμίζουμε πως εκκρεμεί η περίπτωση του Ποντένσε, η απόκτηση του Όρτα, ένας μεσοεπιθετικός και ενός ακόμη στόπερ που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Μεντιλίμπαρ, βέβαια, δεν ασχολείται με αυτούς που… λείπουν, αλλά με τους παρόντες και στην Ολλανδία φρόντισε να «ανοίξει» το ρόστερ, κυρίως σε ό,τι αφορά τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι μόνο πιτσιρικάδες δεν είναι πια. Στο φιλικό με την Τερνάνα χρησιμοποίησε πολλά από τα νέα παιδιά που τον έβγαλαν «ασπροπρόσωπο» κι έδειξαν ότι μαζί με τον Βάσκο προπονητή ωριμάζουν ποδοσφαιρικά και γεμίζουν τις βαλίτσες τους με πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον τους.

Το... πάντρεμα των νεαρών πρωταθλητών Ευρώπης και των έμπειρων Κυπελλούχων Ευρώπης είναι ένα πετυχημένο πείραμα για τον Ολυμπιακό και έχει επιτευχθεί χάρη στον Μεντιλίμπαρ, τον Συλαϊδόπουλο και το υπόλοιπο τεχνικό τιμ.

Ο Μουζακίτης κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Ο Ισίδωρος Κουτσίδης συνέθεσε ένα πολύ καλό δίδυμο με τον Άμπι, σημειώνοντας μάλιστα και το παρθενικό του τέρμα. Ο Αντώνης Παπακανέλλος ήταν πολύ δραστήριος, δημιούργησε ευκαιρίες και ολοκλήρωσε την πολύ καλή του εμφάνιση με ακόμη ένα γκολ. Επίσης, ιδιαίτερη σημασία είχαν τα δύο μεταγραφικά αποκτήματα, Βέλντε και Γιάρεμτσουκ έδωσαν το στίγμα τους με το… καλημέρα. Ο ένας με ένα ωραίο γκολ και ο άλλος με μία ασίστ. Καθόλου άσχημα με τρεις μόλις προπονήσεις που να «δέσουν» κιόλας τι έχουμε να δούμε.

Τέλος, αυτό που μετρά είναι η εικόνα και οι Πειραιώτες έχουν βρει τον δρόμο τους παρότι αγωνίζονται χωρίς πολλούς από τους ποδοσφαιριστές που προορίζονται για βασικοί. Με πλήρες ρόστερ ο Ολυμπιακός των 100 χρόνων θα… πετάει.

Διαβάστε επίσης

Κάνει τα πάντα και αρέσει!

Κάνει τα πάντα και αρέσει!

Ο «Μάσου» έχει διαρκώς ανοδικές αγωνιστικές τάσεις και αυτό αποτυπώθηκε και στο φιλικό με την Τερνάνα...