Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Tεσσάρα με λάμψη Βέλντε και των... μαγικών πιτσιρικάδων!

Tεσσάρα με λάμψη Βέλντε και των... μαγικών πιτσιρικάδων!
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024 - 21:24

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός για ένα ημίχρονο, δεδομένων των καιρικών συνθηκών που συνάντησε στο Ριέτι της Ιταλίας και επικράτησε με 4-0 της Τερνάνα με πρωταγωνιστές τους μικρούς του. Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας, αλλά αυτό που μετράει σε αυτά τα «τεστ» είναι ότι οι Πειραιώτες βρίσκονται σε καλό δρόμο και αν «δέσουν» και προστεθούν τα κομμάτια που λείπουν θα μιλάμε για μία σπουδαία ομάδα. Σκόρεραν ο νεοαποκτηθέντας Βέλντε (πρώτη εμφάνιση), ο Μάρτινς, αλλά και τα μέλη της «χρυσής γενιάς», Κουτσίδης - Παπακανέλλος. Ντεμπόυτο κι από Γιάρεμτσουκ που έκανε ασίστ.

Ντεμπούτο Γιάρεμτσουκ και αρκετές αλλαγές η ενδεκάδα

Με τον «νέο» Γιάρεμτσουκ στην γραμμή κρούσης και τον Αναγνωστόπουλο κάτω από τα γκολπόστ έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στην Τερνάνα, στο πρώτο του φιλικό επί ιταλικού εδάφους.

Ο κόουτς Μεντιλίμπαρ είχε τον Αναγνωστόπουλο στο τέρμα με τον Κοστίνια και τον Αποστολόπουλο στα άκρα της άμυνας και τον Άμπι με τον Κουτσίδη στη θέση του στόπερ. Ο Ρέτσος έπαιξε ως αμυντικός χαφ με τους Μουζακίτη και Παπακανέλλο θα κινηθεί μπροστά τους, έχοντας τον Μασούρα και τον Ζέλσον στα άκρα της επίθεσης και τον Ουκρανό φορ στην κορυφή.

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε στο ματς όπως στα προηγούμενα φιλικά και δεν έδειξε όλα αυτάν που είχε δουλέψει στην προετοιμασία του στην Ολλανδία. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία, ούτε πρέσαραν καλά ψηλά που είναι το ατού τους. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι επικρατου΄σε καύσωνας στο Τέρνι και ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά και οι δοκιμές του «Μέντι» σε πρόσωπα. Με εξαίρεση πάντως ένα καλό τρίλεπτο μεταξύ 21-24’ με πρωταγωνιστεί τον Γιώργο Μασούρα. Σε απόσταση μικρότερη του ενός λεπτού, καθώς απείλησε στο 21' στέλνοντας (με παρέμβαση και του αντίπαλου γκολκίπερ) στο δοκάρι, ενώ έπειτα από λίγο έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δοκάρι. Στη συνέχεια, ο ρυθμός δεν ήταν καλός και Ολυμπιακός δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τους Ιταλούς με το 0-0 να είναι το σκορ στην ανάπαυλα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε πολύ καλύτερη εικόνα, ανέβασε την απόδοσή του και θύμισε την ομάδα που βλέπαμε στην Ολλανδία με πίεση και κυκλοφορία της μπάλας. Στο 54’, ο Κοστίνια έκανε το γύρισμα από δεξιά ο Αλόι δεν μπόρεσε να διώξει και ο Γιάρεμτσουκ εκτέλεσε απευθείας μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Φράνκι έδιωξε σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Θρύλος ευτύχησε να προηγηθεί με τον MVP της προετοιμασίας μέχρι στιγμής, Ζέλσον Μάρτινς. Ο Κοστίνια από δεξιά και πάλι τροφοδότησε τον Γιάρεμτσουκ και αυτός αμέσως τον Ζέλσον που με σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά έκανε το 1-0. Οι Πειραιώτες συνέχισαν την πίεση τους και βρήκαν δεύτερο τέρμα δύο λεπτά μετά, με τον Κουτσίδη. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο νεαρός στόπερ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 2-0. Στο 63’, ο Μουζακίτης έκλεψε κοντά στην περιοχή, ο Μασούρας έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Παπακανέλλος με πλασέ είδε την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι. Η ομάδα του «Μέντι» συνέχισε σε υψηλό τέμπο και κατάφερε να βρει και τρίτο τέρμα με τον Βέλντε. Ο Μασούρας άνοιξε τη μπάλα αριστερά για τον Παπακανέλλο που έκανε το σουτ, αλλά ο Φράνκι απέκρουσε και στην εξέλιξη της φάσης ο Νορβηγός εξτρέμ ευνοήθηκε από τις κόντρες και έκανε ένα διαγώνιο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0. Στο 82’, ήταν η σειρά του Αντώνη Παπακανέλλου να βρει δίχτυα. Ο Μασούρας διατήρησε την κατοχή με πείσμα, συνεργάστηκε με τον Ζέλσον που απέκρουσε το σουτ του και στη συνέχεια, ο Παπακανέλλος πήρε την κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και ο νεαρός άσος επέμεινε και σκόραρε με τη δεύτερη, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Αναγνωστόπουλος (46’ Μπότης), Κοστίνια, Άμπι, Ρέτσος, Κουτσίδης (89’ Μπιανκόν., Αποστόπουλος, Μουζακίτης, Παπακανέλλος, Ζ. Μαρτίνς, Μασούρας, Γιάρεμτσουκ (71’ Βέλντε)

Διαβάστε επίσης