Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το προφίλ της Τερνάνα και το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του Αμπάτε (video)

Το προφίλ της Τερνάνα και το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του Αμπάτε (video)
Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2024 - 13:06
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Πρώτο φιλικό επί ιταλικού εδάφους για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν το απόγευμα της Παρασκευής (2/8, 19:30) την Τερνάνα, στο πρώτο τεστ από τα δύο συνολικά και τον οποίο θα σας αναλύσουμε το προφίλ του.

Ουδέποτε απέκτησε σταθερότητα στη Serie B πέρυσι και παρά το ότι τελείωσε την κανονική περίοδο με δύο νίκες, κερδίζοντας τη 2η ευκαιρία μέσω των πλέι άουτ, έπεσε στην 3η κατηγορία της Ιταλίας επειδή έχασε 3-0 εντός από την Μπάρι και ενώ εκτός δεν μπόρεσε κάτι περισσότερο από το 1-1. Όπως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση, το ρόστερ αποδυναμώθηκε προκειμένου να μην προκύψει θέμα οικονομικής επιβίωσης λόγω «βαριών» συμβολαίων.

Στα δύο φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Τερνάνα, διέλυσε με 7-0 την ερασιτεχνική Σαν Τζέμινι, ενώ έφερε 4-4 με την ομάδα Νέων της Ρόμα. Η λίγκα αρχίζει στις 23 Αυγούστου και ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα αντιμετωπίζει την Καζερτάνα για το Κύπελλο Γ’ Ιταλίας (δεν έχει σχέση με το Κύπελλο Ιταλίας).

Προπονητής της ομάδας ο 38χρονος Ιγκνάτσιο Αμπάτε, ο οποίος για μία τριετία προπονούσε τους εφήβους και την ομάδα Νέων της Μίλαν και ήταν φυσικά αντίπαλος της «χρυσής» ομάδας της Κ19 του Θρύλου που κατέκτησε το τρόπαιο UEFA Youth League στη Νίον. Μάλιστα, ο σπουδαίος Ιταλός έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και ως ποδοσφαιριστής των «μπιανκονέρι» και ήταν παρών στην επική νίκη-πρόκριση με 3-1 των Πειραιωτών στο Καραισκάκη την σεζόν 2018-19.

Διαβάστε επίσης