Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και τώρα... Ιταλία για τον Ολυμπιακό!

Και τώρα... Ιταλία για τον Ολυμπιακό!
Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2024 - 00:06

Η πρώτη σέντρα της νέας αγωνιστικής σεζόν πλησιάζει και στον Ολυμπιακό όλα είναι, κατά μεγάλο ποσοστό, έτοιμα. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, το πλάνο Μεντιλίμπαρ μοιάζει να εκτελείται κατά γράμμα από τους ποδοσφαιριστές του, κάτι είναι δυνατό να διαπιστωθεί και στα φιλικά της Ιταλίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα αναχωρήσουν την Πέμπτη για τη γείτονα χώρα, εκεί όπου θα δώσουν δύο φιλικές αναμετρήσεις. Η μία περισσότερο για... ξεμούδιασμα, την Παρασκευή, με αντίπαλο την Τερνάνα (2/8, 19:30), ενώ η δεύτερη θα είναι και η πιο δυνατή. Ο Θρύλος, σε μία πρόβα εν όψει Europa League, θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα, το απόγευμα του Σαββάτου (3/8, 18:00).

Δύο παιχνίδια χρήσιμα για νέα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τον «Μέντι» στην υλοποίηση των στόχων του και την ολοκλήρωση της δημιουργίας της ομάδας, όπως την έχει φτιάξει στο μυαλό του. Με τη βοήθεια της εικόνας που έχει από την Ολλανδία, αλλά και την προσθήκη νέων παικτών στο ήδη υπάρχον υλικό.

Όπως όλα δείχνουν, θα δούμε Βέλντε και Γιάρεμτσουκ, ενώ ο Λορένζο Πιρόλα θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία του και θα μας δείξει ακόμα μεγαλύτερα ψήγματα του ταλέντου του. Με την προσθήκη των νέων παικτών, μάλιστα, το φιλικό με τους «παρτενοπέι», ειδικότερα, θα αποτελέσει δυνατό τεστ, για ακόμα έναν λόγο.

Αυτός είναι το «δέσιμο» του ρόστερ και των παικτών, με τα κομμάτια του «ερυθρόλευκου παζλ» να ενώνονται σιγά-σιγά. Ήδη από την Ολλανδία είδαμε παίκτες, όπως ο Κοστίνια, να δείχνουν ότι βρίσκουν τα πατήματά τους, μέσα στον Ολυμπιακό.

Ο αγώνας με την Τερνάνα μπορεί να είναι πιο χαμηλής δυναμικότητας, ωστόσο αποτελεί ευκαιρία για πολλές δοκιμές, ενώ μην ξεχνάμε ότι οι παίκτες θα πάρουν ένα έξτρα παιχνίδι στα πόδια τους. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό, αν αναλογιστούμε ότι την επόμενη μέρα έρχονται τα πιο... σοβαρά και η «δοκιμασία» με τη Ρόμα.

«Πρόβα» Europa League, στη φιλοσοφία του Μεντιλίμπαρ για μία προετοιμασία που θα «σκληραγωγήσει» τους παίκτες, στις δύσκολες απαιτήσεις της χρονιάς, φτάνοντας τον Ολυμπιακό στο επόμενο επίπεδο. Με μία εικόνα, δε, που θα μπορούσε να ξεπεράσει ακόμα και αυτή που είδαμε με το φινάλε της περασμένης σεζόν, εκεί όπου ο Θρύλος κατέκτησε το Conference League.

Για τα επόμενα 24ωρα, λοιπόν, η «καρδιά» του Ολυμπιακού, τουλάχιστον αγωνιστικά, θα χτυπά στην Ιταλία και όλοι ελπίζουμε να δούμε τα πιο θετικά σημάδια, εν όψει της απαιτητικής συνέχειας.

Διαβάστε επίσης