Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Με αέρα... ανανέωσης ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας!

Με αέρα... ανανέωσης ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας!
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 18:40

Βήμα-βήμα συνεχίζει να «χτίζεται» ο Ολυμπιακός του αύριο, που προσπαθεί να «πατήσει» στην επιτυχία του Conference League, όχι για να την καπηλευτεί, αλλά για να γίνει ακόμα καλύτερος και να εδραιωθεί στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αυτό δείχνουν τόσο οι κινήσεις που γίνονται από την ομάδα, αναφορικά με αφίξεις και παραμονές παικτών, όσο και η εικόνα της ομάδας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, στο Σίνταμ της Ολλανδίας. Αλλά δεν είναι μονάχα αυτά τα στοιχεία που μας γεμίζουν αισιοδοξία για τον Θρύλο της επόμενης ημέρας.

Γενικότερα υπάρχει μία ροπή προς την ανανέωση και το φρεσκάρισμα, αναφορικά με τον τρόπο που δουλεύει η ομάδα, αλλά και τα πρόσωπα που βρίσκονται εντός της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα η προσπάθεια για μείωση του μέσου όρου ηλικίας. Αυτό φαίνεται και από τους παίκτες που μόλις ήρθαν στο Λιμάνι, με τους Πιρόλα και Στάμενιτς να βρίσκονται στα 22 τους χρόνια, τον Κοστίνια στα 24, τον Βέλντε λίγο πριν τα 25, ενώ ακόμα και η ηλικία του Γιάρεμτσουκ (29 ετών) είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, για έναν παίκτη που αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης.

Παράλληλα, μαζί με τον Ντάνι Γκαρθία, που είναι, ναι μεν, στα 34 του χρόνια αλλά αποτελεί προσωπική εισήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των παικτών που είναι μεγαλύτεροι ηλικιακά και αποχώρησαν από το σύλλόγο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, λίγο μετά τα 37 του χρόνια, ο Ιμπόρα στα 36, ο Κίνι και ο Γιόβετιτς στα 34 είναι μερικά παραδείγματα παικτών με, σχετικά, μεγαλύτερη ηλικία, που αποχώρησαν από τον Θρύλο.

Ωστόσο, το σημαντικότερο δεν είναι οι αποχωρήσεις, αλλά οι «φρέσκε» αφίξεις, που ρίχνουν τον ηλικιακό μέσο όρο, μαζί με τους τρομερούς πιτσιρικάδες, που διεκδικούν στα ίσια μία θέση στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Παίχτες που θα δομήσουν το μέλλον του συλλόγου και μπορούν να έχουν θέση στην ομάδα για πολλά χρόνια, χωρίς να αποτελούν εφήμερες λύσεις.

Διαβάστε επίσης