Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ρέτσος: Από μαθητής σε δάσκαλος

Ρέτσος: Από μαθητής σε δάσκαλος
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 14:18
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Παναγιώτης Ρέτσος είναι ο ποδοσφαιριστής ο οποίος «συνδέει» το παρελθόν, το παρόν με το «μέλλον». Είναι ο άνθρωπος ο οποίος προσεγγίσει συνεχώς τους νεότερους και όχι μόνο. Ειδικά τον Ισίδωρο Κουτσίδη τον έχει συνεχώς από κοντά και του δίνει συμβουλές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα παιδιά που κατέκτησαν το UEFA Youth League. Ρέτσος… προετοιμάζει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους έχει βάλει για τα… καλά στο κλίμα.

Είτε σε σοβαρό ύφος, είτε με τη γνωστή του χιουμοριστική διάθεση ο διεθνής στόπερ έχει «αγκαλιάσει» τα νέα πρόσωπα, όπως έκαναν και για εκείνον οι πιο παλιοί παίκτες τότε, το 2015. Όταν επί ημερών Μάρκο Σίλβα, ο 17χρονος πιτσιρικάς τότε Παναγιώτης Ρέτσος είχε λάβει μέρος στην προετοιμασία των Πειραιωτών στο Ζέεφελντ. Τότε στο ρόστερ εκείνης της ομάδας, στην θέση του κεντρικού αμυντικού βρισκόντουσαν οι Δημήτρης Σιόβας, Αλμπέρτο Μποτία, Εμμανουέλ Ντα Κόστα από τους «μεγάλους». Πήρε όλα τα έχεγγευα από εκείνος και προσπαθεί να τα μεταλαμπαδεύσει σε αυτά τα νέα παιδιά που έχει στην πρώτη ομάδα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Το πόσο ξεχωριστή είναι πάντως η παρουσία του Ρέτσου στα αποδυτήρια, φαίνεται και από τις σπουδαίες σχέσεις που έχει ήδη «καλλιεργήσει» με τα νέα παιδιά και όχι μόνο. Επίσης οι νέοι παίκτες έχουν «κολλήσει» αμέσως με το σύνολο και αυτό φαίνεται και από τον τρόπο που τους συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Διαβάστε επίσης