Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ατζέντης του Γιάρεμτσουκ στο gavros.gr: «Ήρθε για να κερδίσει τίτλους, χαρούμενος που θα δουλέψει με τον Μεντιλίμπαρ»

Ο ατζέντης του Γιάρεμτσουκ στο gavros.gr: «Ήρθε για να κερδίσει τίτλους, χαρούμενος που θα δουλέψει με τον Μεντιλίμπαρ»
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 18:02
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το όνομα αυτού, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός σέντερ φορ ανήκει και επίσημα στην οικογένεια του Ολυμπιακού από την Τρίτη (30/7), αποτελώντας μία ακόμη σπουδαία μεταγραφή για την ομάδα του Πειραιά. Μία εξαιρετική και στοχευμένη κίνηση, στη θεωρία πάντα, αφού μιλάμε για έναν παικταρά. Περιμένουμε να δούμε το τι μπορεί να κάνει και στο γήπεδο, πέρα από τη θεωρία, όπου φυσικά οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι… άκρως κολακευτικές.

Το ουκρανικό θωρηκτό έχει τον τρόπο του, μέσα στο γήπεδο, είτε παίζοντας μόνος στην κορυφή, είτε με… υποστήριξη. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μας δίνει μία καλή ιδέα, για το τι να περιμένουμε, από πλευράς στρατηγικής, από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με την επιμονή του να ντυθεί ο Γιάρεμτσουκ, στα ερυθρόλευκα, προκειμένου να πλαισιώσει τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην γραμμή κρούσης.

Το gavros.gr και ο Αντώνης Αντωνίου επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο του, Mάρτιν Ενροτό, γνωστός και η οικογένεια του στην «ερυθρόλευκη» πιάτσα καθώς εκείνοι στο παρελθόν είχαν φέρει στο Λιμάνι τους Κέβιν Μιραλάς (δεύτερη θητεία), Οτζίτζα-Οφόε και Μαζουακού και μίλησε για τον Ουκρανό φορ που θα φοράει τα ερυθρόλευκα για τα επόμενα 4 χρόνια.

Aναλυτικά όσα είπε ο ατζέντης του Ρόμαν Γιάρεμτσουκ στο gavros.gr και τον Αντώνη Αντωνίου:

Για το story της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό: «Ήμουν σε επαφή με το τμήμα σκάουτινγκ και τους ανθρώπους του Ολυμπιακού για τον Ρόμαν και τις προηγούμενες σεζόν. Τον είχα προτείνει και παλιότερα. Φέτος ο προπονητής και ο αθλητικός διευθυντής του ήθελαν έναν επιθετικό με τα χαρακτηριστικά του και έτσι προχωρήσαμε στην συνεργασία μας».

Για το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γιάρεμτσουκ και ο λόγος της επιλογής του Ολυμπιακού:

«Υπέγραψε συμβόλαιο για 4 χρόνια. Δεχτήκαμε προσφορές από αρκετές ομάδες στην Ισπανία (La Liga) λόγω του ότι αγωνίστηκε εκεί πέρσι με την Βαλένθια, όπου έβαλε σημαντικά γκολ όπως κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Επίσης, μας προσέγγισε και η Τράμπζονσπορ με σοβαρή προσφορά, αλλά αρνηθήκαμε, γιατί ο Ρόμαν θέλει να αγωνίζεται σε ομάδα που αγωνίζεται σε top επίπεδο και που κάνει πρωταθλητισμό. Η συζήτηση με τον προπονητή Μεντιλιμπάρ έκανε τη διαφορά με τον Ρόμαν, τον ενθουσίασε, καθώς τον έπεισε ότι ο Ολυμπιακός είναι μία εξαιρετική περίπτωση για εκείνον να κάνει το νέο step-up στην καριέρα του. Ήρθε για να πετύχει και να κερδίσει τίτλους».

Για τον χαρακτήρα και τις αγωνιστικές ικανότητες του Γιάρεμτσουκ;

«Ο Ρόμαν είναι ένας δουλευταράς, ένας πολύ σοβαρός αθλητής, ζει για το ποδόσφαιρο. Δεν είναι κάποιος που του αρέσει να βγαίνει έξω και να ξενυχτάει, μένει κυρίως στο σπίτι να περνάει χρόνο με τη γυναίκα και το γιο του, να ξεκουραστεί και να προπονηθεί περισσότερο στο γυμναστήριο. Περνάει πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Είναι ταπεινός και δεν έχει δημιουργεί προβλήματα στα αποδυτήρια. Αγωνιστικά, είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση του και διαθέτει η εμπειρία από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και έτσι θα βοηθήσει πολύ τον Ολυμπιακό. Είναι η ευκαιρία του να κάνει τo νέο step-up στη καριέρα του παίζοντας σε μία μεγάλη ομάδα που βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης. Θα χρειαστεί βέβαια λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον και να βρεθεί στο 100% ετοιμότητας, αλλά πιστεύω θα ταιριάξει με την ομάδα».

Για την συνεργασία του και την σχέση του με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού:

«Ναι κάναμε κάποιες άλλες συμφωνίες με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν όπως του Κέβιν Μιραλάς. Η σχέση με τον σύλλογο και τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού είναι καλή. Ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιος σύλλογος με τον οποίο απολαμβάνουμε να συνεργαζόμαστε»

Διαβάστε επίσης

Σε πολλά μέτωπα…

Σε πολλά μέτωπα…

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού συνεχίζουν τις συζητήσεις και τις επαφές για την ενίσχυση της ομάδας…