Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το απαραίτητο «μοντάρισμα» και οι κρίσιμες αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ

Το απαραίτητο «μοντάρισμα» και οι κρίσιμες αποφάσεις του Μεντιλίμπαρ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 11:19

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στο Σίνταμ της Ολλανδίας, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπρ και τους συνεργάτες του να μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι από τους παίκτες του.

Ο Ισπανός τεχνικός δούλεψε αρκετά κομμάτια, παρακολούθησε τους παίκτες του και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Η ικανοποίηση, λοιπόν, σίγουρα υπάρχει, ωστόσο, γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του, ώστε να φτάσουν εκείνοι στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ αρέσει και αυτό δεν χωράει αμφιβολία. Και αρέσει, όχι επειδή κέρδισε τη Ναϊμέγκεν, αλλά γιατί βγάζει στο χορτάρι την εικόνα μίας ομάδας που θέλει να κυριαρχήσει και να μην αφήσει τον αντίπαλο να πάρει ανάσα.

Είναι μία συνέχεια δηλαδή της περσινής ομάδας. Βέβαια, για να έχει διάρκεια η συγκεκριμένη εικόνα, θα πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά που έγινε στην Ολλανδία. Επρόκειτο για μία προετοιμασία με πολύ υψηλή ένταση και επειδή ο Μεντιλίμπαρ είναι άνθρωπος που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του, είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αφήσει τους παίκτες του σε ησυχία.

Το πρόσημο λοιπόν είναι θετικό από τις δύο εβδομάδες παραμονής του Ολυμπιακού στην Ολλανδία. Είδαμε έναν Μεντιλίμπαρ να ακολουθεί την περσινή «συνταγή» και τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στις προπονήσεις, να μπαίνουν πολύ γρήγορα στο κλίμα. Ειδικά οι πιτσιρικάδες μπήκαν αμέσως στον ρόλο που τους ανέθεσε ο Βάσκος.

Το ζητούμενο πλέον είναι να μπορέσει ο «Μέντι» μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να μοντάρει την ενδεκάδα που θα ανοίξει την αυλαία στο ελληνικό πρωτάθλημα, μιας κι οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν στα μέσα Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά από ενάμιση μήνα.

Διάστημα που αν στου Ρέντη το εκμεταλλευτούν σωστά, θα βρει την ομάδα πανέτοιμη για τις υποχρεώσεις εντός κι εκτός συνόρων. Είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρξουν μόνο αφίξεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, αλλά και κάποιες αποχωρήσεις. Κάποιοι απ’ τους παίκτες που είδαμε και στα φιλικά της Ολλανδίας, μικροί και μεγάλοι, θα κληθούν να αποχωρήσουν οριστικά ή να πάρουν χρόνο συμμετοχής περισσότερο.

Η ουσία είναι πως η φαρέτρα του προπονητή κοντεύει να γεμίσει με τα «όπλα», που εκείνος ζήτησε, εκείνος διάλεξε και θεωρεί απαραίτητα για το παζλ της νέας, πολύ απαιτητικής σεζόν.

Διαβάστε επίσης