Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «παζλ» συμπληρώνεται και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την... εκτόξευση!

Το «παζλ» συμπληρώνεται και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για την... εκτόξευση!
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 - 00:04

«Σάρκα και οστά» παίρνει το... πλάνο Μεντιλίμπαρ για τον Ολυμπιακό της επόμενης ημέρας. Αυτό δείχνουν τόσο οι στοχευμένες μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, όσο και η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα, κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, στο Σίνταμ της Ολλανδίας.

Ένας Θρύλος με άκρως... επιθετικές διαθέσεις, διαρκές πρεσάρισμα, ασταμάτητο τρέξιμο και με μπόλικο πάθος στον αγωνιστικό χώρο. Μία ομάδα που δεν αφήνει τον αντίπαλο να πάρει «ανάσα» και ταυτόχρονα είναι διαρκώς απειλητική απέναντί του. Όλα αυτά, χάρη στις κατάλληλες προσθήκες που έγιναν και ανεβάζουν επίπεδα ψηλότερα τους «ερυθρόλευκους».

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, τι ήρθε πριν τους Βέλντε και Γιάρεμτσουκ. Στάμενιτς και Γκαρθία ενισχύουν τη μεσαία γραμμή, ενώ ο Κοστίνια έχει δείξει ήδη τα πρώτα ψήγματα της ποιότητας του, όχι μόνο όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, στο οποίο ειδικεύεται. Ακόμα και ο Αναγνωστόπουλος τράβηξε κάποια βλέμματα πάνω του, με την παρουσία κάτω από τα γκολπόστ.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το μέλλον της άμυνας του Ολυμπιακού. Ο Λορένζο Πιρόλα έκανε κατανοητό εξ αρχής ότι τα καλύτερα... έρχονται. Κομμάτια που έρχονται και κουμπώνουν ιδανικά στο «παζλ» που θέλει να φτιάξει ο Μεντιλίμπαρ, μαζί με έναν απίστευτο «κορμό», που προέρχεται, μην ξεχνάμε, από την κατάκτηση του Conference League. Μαζί του, οι τρομεροί πιτσιρικάδες, που χτυπούν κανονικά την πόρτα της πρώτης ομάδας.

Το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση της εξίσωσης. Φυσικά, οι υποθέσεις Όρτα και Ποντένσε «καίνε» τόσο τον Βάσκο τεχνικό, όσο και ολόκληρο τον οργανισμό του Θρύλου. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία σκέψη για ακόμα μία προσθήκη στο κέντρο της άμυνας και... η πορεία θα δείξει.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός της επόμενης ημέρας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, στα τέλη Ιουλίου, στο να εμφανίσει την ολοκληρωμένη εικόνα του, μόνο χαμόγελα γεμίζει άπαντες. Αγωνιστικά, αλλά και από απόψη ρόστερ, μιλάμε για μία ομάδα που έχει βρει την ταυτότητά της, ξέρει τι θέλει και προσπαθεί να είναι όλο και καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Μεντιλίμπαρ θέλει μόνο το καλύτερο από τους παίκτες του και εκείνοι του το δίνουν, όσο μπορούν τουλάχιστον. Αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι η «εκτόξευση» του Ολυμπιακού της επόμενης ημέρας είναι... προ των πυλών!

Υπομονή και τα καλύτερα έρχονται!

Διαβάστε επίσης