Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φουλ... επίθεση με στόχο την κορυφή για τον Ολυμπιακό!

Φουλ... επίθεση με στόχο την κορυφή για τον Ολυμπιακό!
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 21:24

Η εικόνα του Ολυμπιακού, βάσει και των όσων είδαμε στην Ολλανδία είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Οι παίκτες αφουγκράζονται το πλάνο Μεντιλίμπαρ, στον μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα γίνονται και οι σωστές προσθετικές κινήσεις.

Ενδεικτικό παράδειγμα η επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων». Με αποκορύφωμα τις αφίξεις του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στο Πολωνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, αλλά και ενός επιθετικού με μεγάλη ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Κρίστοφερ Βέλντε και ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ είναι απλά το... κερασάκι στην τούρτα, όσον αφορά τη δημιουργία μίας ακόμα πιο ποιοτικής γραμμής «κρούσης» που θα κάνει τον Ολυμπιακό του «αύριο»... φόβο και τρόμο για τις αντίπαλες άμυνες.

Ήδη ο «κορμός» από την περυσινή χρονιά φτάνει και περισσεύει. Με πρώτο και καλύτερο τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, που είναι έτοιμος να «ματώσει» και πάλι τα αντίπαλα δίχτυα, έχοντας τον καλύτερο ανταγωνισμό και το κίνητρο σε πολύ υψηλά επίπεδα. Από εκεί και πέρα, θετικά είναι τα δείγματα για την παραμονή του Ντανιέλ Ποντένσε που, μαζί με τις προσθήκες που έχουν γίνει, αποτελούν κινήσεις που θα «απογειώσουν» τον Ολυμπιακό. Άξιοι συμπαραστάτες στα «φτερά» παίκτες όπως ο «ακούραστος εργάτης», Γιώργος Μασούρας, ενώ και η μεσαία γραμμή είναι απαραίτητη για το σωστό επιθετικό build-up.

Με την παραμονή Όρτα... προ των πυλών και τον Τσικίνιο έτοιμο για όλα, πλαισιωμένοι από ποδοσφαιριστές όπως ο Μάρκο Στάμενιτς και ο Ντάνι Γκαρθία, η «αιχμή του δόρατος» θα έχει την καλύτερη βοήθεια, ούτως ώστε να γίνει το έργο της ομάδας, στο επιθετικό κομμάτι ακόμα πιο εύκολο.

Μην ξεχνάμε ότι το παιχνίδι του Μεντιλίμπαρ βασίζεται στην δραστήρια επίθεση και, ήδη από την Ολλανδία, όλα δείχνουν ότι μπροστά ο Θρύλος δεν θα πιάνεται ούτε με... λάσο. Η δουλειά συνεχίζεται αδιάκοπα και το «δέσιμο» της ομάδας με τους νέους παίκτες δεν θα αργήσει.

Μιλάμε, μεταξύ άλλων, για ένα σύνολο με όλα τα χαρακτηριστικά. Σκοράρισμα, δημιουργία, ταχύτητα, μυαλό και καλή αντίληψη του χώρου. Σε τίποτα δεν υστερεί η επίθεση του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή.

Ο «Μέντι» αποτελεί τον ιδανικό άνθρωπο, προκειμένου να ταιριάξουν σωστά αυτά τα χαρακτηριστικά και να δημιουργήσουν το τέλειο «μείγμα» που θα σκορπά τον «τρόμο» στις αντίπαλες άμυνες και θα προσφέρει στους φίλους των «ερυθρόλευκων» ακόμα μεγαλύτερες στιγμές!

Διαβάστε επίσης