Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το γκολ πληρώνεται… (videos)

Το γκολ πληρώνεται… (videos)
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 14:52
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Είναι δεδομένο και γνωστό: Ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Έτσι; Έτσι ακριβώς. Ο Ολυμπιακός, εδώ και χρόνια, οπότε άρχισε να χτίζει ισχυρές ομάδες, ουσιαστικά, έχει δώσει πολλά, πολλά χρήματα, για να έχει στο ρόστερ του ποδοσφαιριστές αξίας. Ποδοσφαιριστές ποιότητας και ποδοσφαιριστές με εμπειρία και ταλέντο, οι οποίοι θα μπορούν να ωθήσουν την ομάδα μπροστά και προς τα επάνω. Αυτή είναι η πορεία, την οποία θέλει να ακολουθεί, διαρκώς ο Ολυμπιακός. Μπροστά και προς τα επάνω.

Και ερχόμαστε στο «τώρα», οπότε ο Ολυμπιακός έχει φτάσει στο σημείο, να έχει στη γραμμή κρούσης του, δύο επιθετικούς, οι οποίοι είναι ικανοί όχι απλώς να τον… παντρέψουν με το γκολ (ο ένας ήδη το έκανε και με το παραπάνω μάλιστα). Και το γκολ, ως γνωστόν, πληρώνεται.

Αν κάνει κανείς μία ανάλυση στο ρόστερ του Θρύλου και εστιάσει στους επιθετικούς, θα δει ότι και στους δύο ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός δίνει… περισσότερα από 6 εκ. ευρώ ετησίως! Για τον Ελ Κααμπί, τα δύο χρόνια τα οποία θα του αποφέρουν 4.6 εκατομμύρια ευρώ φιξ (2.3 ετησίως). Τα μπόνους αγγίζουν τα 450.000 ευρώ ετησίως, τα οποία συνδέονται με απολύτως εφικτούς στόχους για τον Μαροκινό φορ. Συνεπώς, το συνολικό ποσό που θα μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς του 31χρονου άσου την επόμενη διετία, αναμένεται να αγγίξει τα 5,5 εκατ. ευρώ. Ενώ, ο Γιάρεμτσουκ, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά θα έχει απολαβές περίπου 1.500.000 τον χρόνο, όπου συνολικά θα φτάσουν στα 6.000.000.

Μιλάμε για πολλά λεφτά… Μιλάμε για ποσά πολύ δυνατά, για την Ελλάδα, αλλά και για αρκετά άλλα πρωταθλήματα. Όχι φυσικά για το κορυφαίο επίπεδο, τύπου La Liga, Premier League κλπ. Αλλά πολλά χρήματα, τα οποία φυσικά δίνονται, από τον Ολυμπιακό για τον εξής απλό λόγο: Γιατί το γκολ πληρώνεται… Πληρώνεται ακριβά…

Ο Μεντιλίμπαρ έχει στο χέρι του τρεις σέντερ φορ βαρβάτους, οι οποίοι μπορούν να αλλάζουν θέση στην 11άδα και να μη γίνεται αισθητή η αλλαγή. Να έρχονται, δηλαδή, τα γκολ. ΑΥΤΟ είναι το ζητούμενο, για αυτό δαπανώνται και τόσα πολλά χρήματα…

Διαβάστε επίσης