Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τι... παίζει με τον αρχιδιαιτητή

Τι... παίζει με τον αρχιδιαιτητή
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 11:53

Καλά κρατούν τα σενάρια για τον επόμενο αρχιδιαιτητή! Τα χωρίζουμε σε σενάρια για τους ξένους αρχιδιαιτητές που φέρονται να αρνήθηκαν αλλά και σε σενάρια για τους Ελληνες που έχουν αποκλειστεί από το να γίνουν μέλη της ΚΕΔ. Παράλληλα, όσον αφορά στους Ελληνες, αναλαμβάνουν ο Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας) που είναι πρώην διεθνής βοηθός που ήταν στην ομάδα του Σιδηρόπουλου και η Αντωνία Κόκοτου (Αργολίδας) η οποία ήταν στην ΚΕΔ του Περέιρα και συνεργάζονταν με τον Ισπανό Μάριν. Η πρόσληψη των Ευθυμιάδη, Κόκοτου θα επικυρωθεί στην ΕΕ της ΕΠΟ, την Πέμπτη 1/8. Ο Ευθυμιάδης θα αναλάβει τη Γ' Εθνική και τα πρωταθλήματα νέων. Από την πλευρά της η Κόκοτου, που προτιμήθηκε αντί της Κουρομπύλια, θα ορίζει στα γυναικεία πρωταθλήματα.

Πάντως, η αντίστροφη μέτρηση για τον ξένο αρχιδιαιτητή έχει αρχίσει. Την Τρίτη (30/7) αναμένεται η λίστα της UEFA με τους τρεις υποψήφιους ξένους αρχιδιαιτητές για να επιλέξει τον έναν, την Πέμπτη (1/8), η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ και αργότερα, την ίδια μέρα, να επικυρώσει η Εκτελεστική Επιτροπή (= συμβούλιο) την απόφαση. Στη συνέχεια ο αλλοδαπός αρχιδιαιτητής θα προτείνει τους ξένους συνεργάτες του (πιθανόν άλλους δυο), ενώ θα πλαισιωθεί από τουλάχιστον δυο Ελληνες.

Το παρασκήνιο είναι έντονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον Γερμανό Μπριχ, αρνήθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα ο Ιταλός Ρόκι, ο συμπατριώτης του Ριτσόλι, ο Ισπανός Μπορμπαλάν και ο Βέλγος Ντε Μπλέκερε. Ολοι είναι πρώην ρέφερι της ελίτ κατηγορίας της UEFA και παράγοντες κύρους. Εννοείται ότι οι πιέσεις συνεχίζονται, με ελάχιστες ελπίδες να αλλάξουν άποψη.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις η προσοχή στρέφεται στον Ιταλό Ντανιέλε Ορσάτο που σφύριξε στο Euro 2024 και αποχώρησε από την ενεργό δράση. Επίσης, στο... στόχαστρο βρίσκεται και ο Ισπανός Μεντίνα Κανταλέχο, ενώ αναζητείται λύση και από τη Γερμανία, ο Λουτζ Φρένλιχ ή ο Χέρμπερτ Φάντελ. Αντίθετα, απορρίφθηκε ο Ολλανδός Ουίλενμπεργκ επειδή είχε... άρωμα Ελλάδας!

Πάντως, παρά την καθυστέρηση δεν υπάρχει ανησυχία από πλευράς προέδρου της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση. Ο λόγος είναι ότι το θέμα της λίστας των τριών υποψηφίων χειρίζεται ο επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA, ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροσέτι.

Από κει και πέρα υπάρχουν Ελληνες διαιτητές που απορρίφθηκαν από τη στελέχωση της ΚΕΔ. Αυτοί είναι οι Δαγκλής (Μακεδονίας), Μπριάκος (Ηπείρου), Θάνος (Ηπείρου), Τριτσώνης (Αθηνών), Καλογερόπουλος (Αθηνών), Κουκουλάκης (Ηρακλείου), Σταθόπουλος (Αχαϊας), Λιαχούδης (Μακεδονίας). Τέλος, ζήτησαν από τον Μπίκα για να αναλάβει υπεύθυνος εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης