Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κιγέσκι και Ντίσκο στο gavros.gr: «Παίκτης με προσωπικότητα ο Βέλντε, στην καλή του μέρα μπορεί κάνει τρομερά πράγματα»

Κιγέσκι και Ντίσκο στο gavros.gr: «Παίκτης με προσωπικότητα ο Βέλντε, στην καλή του μέρα μπορεί κάνει τρομερά πράγματα»
Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 - 10:45
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μία από τις πιο σημαντικές μεταγραφικές του κινήσεις ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός. Ο «υδραυλικός» Κρίστοφερ Βέλντε ανήκει και επίσημα στην «ερυθρόλευκη» οικογένεια καθώς ανακοινώθηκε από τους Πειραιώτες τη Δευτέρα (29/7).

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που θέλει να πετύχει, που δείχνει ότι έχει μπροστά του κίνητρα. Ο «Βελντίνιο» είναι τέτοιος. Άφησε την Πολωνία και την Λεχ Πόζναν και ήρθε με ισχυρά κίνητρα μπροστά. Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πορεία στην Ευρώπη.


Ο νεοαποκτηθέντας ποδοσφαιριστής ήρθε στην ομάδα για να την ανεβάσει επίπεδο ποιοτικά και να τη βοηθήσει να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματική μπροστά. Μιλάμε για κίνηση ουσίας, οι οποίες όπως γίνεται συνήθως, με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού, κερδίζουν και τις εντυπώσεις.

Με αφορμή την μεγάλη μεταγραφή των Πειραιωτών, οι δημοσιογράφοι Μπάρτοζ Κιγέσκι και Μαξιμίλιαν Ντίσκο, της έγκριτης πολωνικής ιστοσελίδας που ασχολείται κυρίως με τα θέματα την Λεχ Πόζναν «gloswielkopolski», ανέλυσαν τον Βέλντε σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο gavros.gr και τον Αντώνη Αντωνίου.

Συγκεκριμένα, οι ρεπόρτερ της ιστοσελίδας της οποίας αποκάλυψαν πρώτοι το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Βέλντε, σκιαγράφησαν το αγωνιστικό προφίλ, αλλά και την προσωπικότητα του Νορβηγού εξτρέμ, τονίζοντας πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό με την τεχνική του, την ταχύτητα του και το απρόβλεπτο παιχνίδι του.

Aναλυτικά όσα είπαν οι δύο ρεπόρτερ της Λεχ Πόζναν στον Αντώνη Αντωνίου:

Ποιο είναι το μεταγραφικό story του Ολυμπιακού-Bέλντε και ποια είναι η άποψη σας για εκείνον;

Μπάρτοζ Κιγέσκι: «Ο Βέλντε ήθελε να φύγει από το Λεχ Πόζναν εδώ και καιρό. Πέρυσι το καλοκαίρι, η ομάδα έλαβε προσφορές από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Μπεσίκτας. Εκείνη την εποχή, προσφέρθηκαν περισσότερα χρήματα για τον Βέλντε. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας στο πρωτάθλημα και στο Conference League. Είχε επίσης ένα καλό διάστημα στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν και θα μπορούσε και καλύτερα παρόλο που είχε 13 γκολ και 5 ασίστ. Oμάδες από τη Γαλλία, την Τουρκία, το MLS και φυσικά ο Ολυμπιακός πάλεψαν για να τον κάνουν δικό τους. Εκτιμώ πως είναι μία καλή κίνηση για τον Ολυμπιακό. Δεν θα έδινε περισσότερα στη Λεχ Πόζναν, και ο σύλλογος έχει την ευκαιρία να κερδίσει 4-4,5 εκατομμύρια ευρώ από τον Βέλντε, που είναι μια ένεση χρημάτων για την ομάδα σε μία κακή οικονομικά περίοδο».

Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Το ενδιαφέρον του Βέλντε για τον Ολυμπιακό ήρθε πριν από τρεις εβδομάδες. Εκείνη την εποχή, ήμουν ο πρώτος στην Πολωνία που έγραψε γι 'αυτό, ότι ο Βέλντε είναι στόχος του Ολυμπιακού. Είχε προσφορές από το τουρκικό πρωτάθλημα, το MLS και νομίζω ότι διάλεξε τον Ολυμπιακό καθαρά για επαγγελματικούς και λόγω του μεγέθους της ομάδας. Από όλες τις προσφορές που είχε στο τραπέζι, αυτή η πρόταση είναι η καλύτερη όσον αφορά την δυνατότητα για κατάκτηση τίτλων στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Νομίζω ότι έκανε μια καλή κίνηση, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για αυτόν να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα και να διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο».

Ποιο θεωρείς πως ήταν το κίνητρο πίσω από το να πει το ‘’ναι’’ στον Ολυμπιακό και τι μπορούμε να περιμένουμε από εκείνον;

Μπάρτοζ Κιγέσκι: «Ο Βέλντε είναι μισός Νορβηγός, μισός Αργεντινός. Σίγουρα τον έπεισε ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος. Δεν σου κάνει συχνά προσφορά ο Κυπελλούχος Ευρώπης. Ο Βέλντε ξέρει αρκετά καλά ισπανικά, οπότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να μάθει τη γλώσσα με έναν προπονητή όπου μιλάει την γλώσσα. Τι μπορείς να περιμένεις από εκείνον; Ο Βέλντε είναι ένας παίκτης που έχει αυτό το «μαγικό άγγιγμα». Μπορεί να αλλάξει την ροή του αγώνα με μια πάσα και μία γρήγορη και εντυπωσιακή ενέργεια».

Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Σίγουρα το κίνητρο το να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση σε ένα σπουδαίο σύλλογο τον έκανε να πει το ναι. Άλλωστε και με την Λεχ Πόζναν έκανε τα καλύτερα του ματς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Χάρη σε αυτόν, η Λεχ Πόζναν έφτασε στα προημιτελικά της Conference League όχι πολύ καιρό πριν. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση για τον εαυτό και θα κάνει τα πάντα για να παίξει βασικός, δεν του αρέσει να βρίσκεται στον πάγκο. Θα βρίσκεται στο επίκεντρο και να είναι ο ήρωας της ομάδας. Τότε αισθάνεται χρήσιμος, πολύτιμος για την ομάδα και παίζει σίγουρα καλύτερα».

Ποιο είναι το δυνατό του σημείο και πιο το αδύνατο του;

Μπάρτοζ Κιγέσκι: «Είναι σίγουρα γρήγορος παίκτης. Όταν βρίσκεται στην καλή του μέρα, μπορεί να κάνει τρομερά πράγματα για την ομάδα. Δυστυχώς, όταν δεν του βγαίνει το ματς, δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτόν. Είναι ένα κλασικός επιθετικός παίκτης, δεν είναι το ενεργητικός στα αμυντικά του καθήκοντα».

Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Είναι απρόβλεπτος στο παιχνίδι, τεχνίτης της μπάλας και πολύ γρήγορος, αλλά αν δεν έχει κίνητρο δεν αποδίδει όπως πρέπει».

Σε ποια θέση και σε ποιο σύστημα του προπονητή αποδίδει καλύτερα;

Μπάρτοζ Κιγέσκι & Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Είναι ένας δεξιοπόδαρος εξτρέμ που του αρέσει να παίζει στα αριστερά και να κόβει προς τα μέσα. Ωστόσο, υπήρχαν αγώνες στους οποίους έπαιξε στη δεξιά πλευρά και ήταν εξίσου καλός και εκεί. Θα λειτουργήσει καλύτερα σε ένα σύστημα προπονητή με βάση επιθετικούς πτέρυγες (4-2-3-1) ή (4-4-2). Νομίζω ότι μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Αλλά είναι ο παίκτης που θα αναλάβει την ευθύνη. Είναι ένας μουσικός που δεν κουβαλάει πιάνο, αλλά του αρέσει να το παίζει».

Πως θα τον περιέγραφες με τρεις λέξεις;

Μπάρτοζ Κιγέσκι: «Φανταστικός, Απρόβλεπτος και Αρτίστας»

Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Τεχνίτης με δυνατότητες και νοοτροπία νικητή»

Πως είναι ο χαρακτήρας του;

Μπάρτοζ Κιγέσκι & Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Ο Βέλντε είναι ένας δύσκολος χαρακτήρας. Τον συμπαθούσαν στο αποδυτήρια, αλλά είναι αρκετά κλειστός. Ωστόσο, φωτογραφίες στο Instagram δείχνουν ότι τα πήγαινε καλά με άλλους παίκτες της Λεχ Πόζναν και εκτός γηπέδου. Είναι ένας άνθρωπος που είναι τρελός με την δουλειά του και θέλει να βελτιώνεται συνεχώς. Έχει νοοτροπία νικητή και δεν του αρέσει να χάνει ούτε στην προπόνηση».


Ο Ολυμπιακός είναι ο εν δυνάμει νικητής του Conference League και βρίσκεται στην ευρωπαϊκή ελίτ. Πιστεύεις ότι ο Βέλντε θα αντέξει στην πίεση και θα πετύχει;

Μπάρτοζ Κιγέσκι: Ναι, νομίζω ότι ο Βέλντε μπορεί να αντέξει την πίεση. Το έδειξε πολλές φορές στο Conference League σε σημαντικά ματς. Η Λεχ Πόζναν είναι πολύ πιο αδύναμη ομάδα από τον Ολυμπιακό και όμως ήταν ο ηγέτης της ομάδας στους αγώνες του Conference League (2022/23) κόντρα στη Βιγιαρεάλ, την Αούστρια Βιέννης και τη Φιορεντίνα».

Μαξιμίλιαν Ντίσκο: «Νομίζω ότι μπορεί να είναι δύσκολο για εκείνον. Δεν είχε παίξει ποτέ για έναν τέτοιο μεγάλο Σύλλογο, αλλά θα έχει ενδιαφέρον πως θα ανταπεξέλθει».

Διαβάστε επίσης