Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η επόμενη «αποστολή» του Μεντιλίμπαρ

Η επόμενη «αποστολή» του Μεντιλίμπαρ
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 - 23:50
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Μετά από 14 ημέρες η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ολλανδία ολοκληρώθηκε. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε την ευκαιρία από τις 15 έως τις 27 Ιουλίου να δουλέψει σκληρά με τους ποδοσφαιριστές του στο προπονητικό κέντρο της Σίνταμ στο Ρότερνταμ και να θέσει τις βάσεις για τον Ολυμπιακό των 100 χρόνων.

Ωστόσο, το προσεχές διάστημα είναι πολύ σημαντικό για τον Ισπανό τεχνικός. Αφενός γιατί θα έχουμε μια πρώτη «ανακατάταξη» στο ρόστερ, αφετέρου γιατί πλέον ο Ισπανός θα ξεκινήσει την επόμενη αποστολή του. Σε πρώτη φάση αυτό που κοιτά είναι να πέρασει στο 100 % τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα, ειδικά στους νέους παίκτες που προστίθονται. Να βάλει τα δικά του «θέλω» στον τρόπο παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων». Δεν γίνεται αυτό σε μια ημέρα, αλλά η αρχή έγινε επί ολλανδικού εδάφους.

Η συνέχεια θα έρχεται καθημερινά, μέσα από τη δουλειά που θα γίνεται ως τις 17 Αυγούστου, όταν και είναι προγραμματισμένο το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς. Μένουν 2,5 εβδομάδες και το δεδομένο είναι πώς χρόνος πιέζει. Το ξέρει καλά αυτό ο Βάσκος προπονητής και έχει προσαρμόσει τη δουλειά του πάνω σε αυτό τον άξονα.

Όμως το προσεχές διάστημα, θα δουλέψει σκληρά και από την Πέμπτη (1/7) , ο Ολυμπιακός θα είναι αρχικά στην Ιταλία για τα φιλικά με Τερνάρα και Ρόμα, έπειτα θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει το φιλικό με τη Νότιγχαμ στο Ναό και στις 10 του μην πάει στην Κύπρο για το τελευταίο φιλικό με τον Άρη Λεμεσού. Διότι πλέον μετά και το «ξεκαθάρισμα» που θα γίνει στο ρόστερ, καλείται να αρχίσει να μοντάρει την ομάδα. Να καταλήγει σε πρόσωπα αναφορικά με την ενδεκάδα.

Πρώτα αυτό και μετά να δουλέψει λίγο περισσότερο σε αυτό το μοτίβο για να αποκτήσουν μεταξύ τους την απαραίτητη «χημεία». Η επόμενη αποστολή του «Μέντι» ξεκινά, αλλά είναι σίγουρος πώς εφόσον συνεχιστεί η σκληρή δουλειά, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Διαβάστε επίσης