Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βέλντε: Οι ντρίπλες και τα δύο πόδια!

Βέλντε: Οι ντρίπλες και τα δύο πόδια!
Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024 - 22:17

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι με κάθε επισημότητα ο Κρίστοφερ Βέλντε. Το βασικό πολύ δυνατό στοιχείο του Νορβηγού winger, είναι η ντρίπλα του. Ο Σκανδιναβός ακραίος επιθετικός, είχε εντυπωσιάσει πάνω σε αυτό το κομμάτι και πριν πάρει μεταγραφή στην Λεχ Πόζναν.

Όταν ακόμα έπαιζε για την Χάουγκεσουντ, στην πατρίδα του. «Μπορεί να μην έχει τη βραζιλιάνικη κλάση ενός ποδοσφαιριστή, αλλά έχει ποιότητα. Δεν πτοείται, είναι πολύ γρήγορος και βλέπεις ότι του αρέσει απλώς να μπαίνει σε επιθετικές μονομαχίες. Αν του δοθεί ελευθερία και δεν «περιοριστεί» στις εντολές του προπονητή, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Το παιχνίδι του στην Χάουγκεσουντ, βασίστηκε κυρίως σε αυτό και μεταφράστηκε σε γκολ και ασίστ» είχε δηλώσει ο Πάβελ Ταρόνα, ειδικός στο νορβηγικό πρωτάθλημα. Ο Βέλντε, ήταν μια σεζόν ο παίκτης με τις περισσότερες πετυχημένες ντρίπλες στο νορβηγικό πρωτάθλημα, ενώ μια άλλη σεζόν ήταν μεταξύ των κορυφαίων ντριπλέρ του πρωταθλήματος, μαζί με έναν ποδοσφαιριστή μάλιστα που είχε ένα σύντομο και ανεπιτυχές πέρασμα από τον Πειραιά, τον Ζούμερ Μπουτούτσι.
Ο Ταρόνα πρόσθεσε: «Το κυρίαρχο πόδι του είναι με το δεξί, αλλά μπορεί επίσης να σκοράρει ή να πασάρει με το αριστερό. Πέτυχε πολλά γκολ με αυτό. Είναι ένας τυπικός Νορβηγός εξτρέμ, όπου ο δεξιοπόδαρος παίκτης που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά μετακινείται προς τον άξονα».

Διαβάστε επίσης