Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Πρώτος στην Ελλάδα και με... αποδείξεις ο Θρύλος! (photo)

Πρώτος στην Ελλάδα και με... αποδείξεις ο Θρύλος! (photo)
Κυριακή, 28 Ιουλίου 2024 - 15:17

Ο Ολυμπιακός είναι ο «βασιλιάς» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όσο και αν θέλουν ορισμένοι να το αμφισβητήσουν. Με 47 πρωταθλήματα, 28 κύπελλα, αλλά και ένα ευρωπαϊκό, που ήρθε με την κατάκτηση του Conference League, τον περασμένο Μάϊο.

Και όχι μόνο αυτό. Τα διάφορα… αφηγήματα δεν «γκρεμίζουν» μονάχα οι τίτλοι, αλλά και οι αριθμοί. Όπως αυτοί που δημοσίευσε ο ελληνικός λογαριασμός του Trasnfermarkt, και αφορούν το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως δείχνει και η σχετική κατάταξη, ο Θρύλος της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι πρώτος σε βαθμούς. Αυτό, μάλιστα, όσον αφορά τη συνολική συγκομιδή των ομάδων στο πρωτάθλημα, από το 1959/60 και έπειτα, όταν και έγινε εθνική κατηγορία.

Ειδικότερα, σε 65 αγωνιστικές σεζόν, ο Θρύλος έχει μαζέψει 4,485 βαθμούς, αφήνοντας τους υπόλοιπους… χιλιόμετρα πίσω.4,182 έχει ο δεύτερος Παναθηναϊκός και 3.902 η ΑΕΚ, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, με 3.565.

Όταν λέμε ότι η διαφορά είναι… χαοτική, το εννοούμε! Για ακόμα μία φορά, ο Θρύλος συντρίβει τα «παραμύθια» και αποδεικνύει, με νούμερα και αλήθειες, ότι είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη.

Και για του λόγου το αληθές, παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά την σχετική κατάταξη που δημοσίευσε το ελληνικό Transfermarkt:

Διαβάστε επίσης