Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πολύ πιο… νέος ο Ολυμπιακός σε όλες τις γραμμές!

Πολύ πιο… νέος ο Ολυμπιακός σε όλες τις γραμμές!
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 - 11:00
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Στέφαν Γιόβετιτς, Κίνι, Κώστας Φορτούνης και Βιθέντε Ιμπόρα δεν θα συνεχίσουν την πορεία τους στο μεγάλο λιμάνι, με κάθε επισημότητα πλέον. Μιλάμε για τρεις ποδοσφαιριστές όπου η ηλικία τους ξεπερνάει τα 30 έτη, αφού άπαντες έχουν ξεπεράσει 30 έτη και πολλοί βρίσκονται και κοντά στην «δύση» της καριέρας του.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως από τη στιγμή που τα συμβόλαια των προαναφερθέντων παικτών δεν ανανεώθηκαν, ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας του Πειραιά, θα «πέσει» κατά πολύ. Eιδικότερα από τη στιγμή που υπάρχει η άνοδος των «μικρών» από την Κ19, αλλά και με ενισχύσεις να μην ξεπερνούν ηλικιακά τα 30 έτη.

Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπως όλα δείχνουν θα «σφύζει» από «νέο αίμα», καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή, από τους ποδοσφαιριστές που μοιάζουν να έχουν δεδομένη θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν (και πρωταγωνιστικό ρόλο), οι μεγαλύτεροι είναι οι Ροντινέι (32 ετών), Ντάνι Γκαρθία (34 ετών), Αγιούμπ Ελ Κααμπί (31), Γιώργος Μασούρας (30) ενώ το 34ο έτος της ηλικίας του διανύει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο οποίος αγωνίζεται ωστόσο στη θέση του τερματοφύλακα!

Είναι άξιο αναφοράς πως αυτή τη στιγμή, το ρόστερ του Ολυμπιακού με 31 ποδοσφαιριστές στο transfermarkt – συμπεριλαμβανομένων και των «κομμένων» του Μεντιλίμπαρ που προπονούνται μόνοι τους στο Ρέντη- «αγγίζει» τα 25..96 χρόνια. Και όπως προαναφέραμε, μπορεί τα έτη αυτά να γίνουν ακόμα χαμηλότερα. Μάλιστα, δεν υπολογίζονται ανάμεσα τους και παίκτες όπως o Μπαγκαλιάνης, Ραντζέλοβιτς, ο Αλγκασίμ Μπα (είναι με την Γουινέα στους Ολυμπιακούς Αγώνες) κλπ.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε όλες τις γραμμές ο ηλικιακός μέσος όρος είναι χαμηλός και αυτό θα βοηθήσει και τώρα και στην υπόλοιπη σεζόν, όσον αφορά την ένταση, τα τρεξίματα και την ποιότητα της ομάδας. Ο πιο μικρός είναι ο Χαράλαμπος Κωστούλας στα 17 έτη και οι μεγαλύτεροι είναι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης και ο Ντάνι Γκαρθία που βρίσκονται στο 34ο έτος της ηλικίας τους.

Position

ø-Age

Market value

ø-Market value

Goalkeeper

26.00

€3.50m

€875k

Defender

25.00

€29.20m

€2.92m

Midfield

26.33

€24.70m

€4.12m

Attack

27.40

€13.75m

€2.75m

Total:

25.96

€71.15m

€2.85m

Στα παραπάνω πρέπει να σημειώσουμε και κάτι επίσης σημαντικό. Πως από τα μέχρι στιγμής ονόματα που έχουν ακουστεί για την ενίσχυση του Ολυμπιακού, ελάχιστα είναι άνω των 30 ετών. Μόνο ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις για το κέντρο της άμυνας, με τον Ντράγκοβιτς να φιγουράρει είναι στα 32 έτη.

Διαβάστε επίσης