Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Ο Ολυμπιακός και οι επιτυχημένες… δοκιμές του Μεντιλίμπαρ!

Ο Ολυμπιακός και οι επιτυχημένες… δοκιμές του Μεντιλίμπαρ!
Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024 - 18:36

Θετικά είναι τα πρώτα δείγματα από την pre-season του Ολυμπιακού, με τους παίκτες να έχουν μεγάλη όρεξη να προσφέρουν και να εκπληρώσουν το πλάνο που έχει στο μυαλό του ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Στο ίδιο mood, βέβαια, βρίσκεται και ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής. Ο «Μέντι» δοκιμάζει συνεχώς νέα πράγματα, θέλοντας να διαμορφώσει το δυνατόν καλύτερη άποψη για την ομάδα και να την φέρει πιο εύκολα στα δικά του «μέτρα». Αυτί δεν το έχουμε δει μονάχα σε επίπεδο προπονήσεων, αλλά και στα δύο φιλικά με Άγιαξ και Μέχελεν. Αποκορύφωμα η αναμέτρηση με τους Βέλγους.

Εκεί όπου ο Βάσκος τεχνικός τοποθέτησε στην αριστερή πλευρά των επιθετικών άκρων τον Αποστολόπουλο, δοκιμάζοντας σε ρόλο αμυντικών χαφ Ντόι και Μπιανκόν. Επιπλέον, ο Ροντινέι προωθήθηκε, παίζοντας ως δεξί εξτρέμ, ενώ Ζέλσον Μάρτινς και Γιώργος Μασούρας πήραν θέση στο κέντρο της επίθεσης, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μάλιστα, η συνεργασία του Βραζιλιάνου με τον Κοστίνια «έβγαλε μάτια». Γενικότερα, ο Μεντιλίμπαρ ρίσκαρε, με πράγματα που είδαμε για πρώτη φορά, από πλευράς Ολυμπιακού, Ωστόσο, έδειξε ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι επιλογές του και το «ερυθρόλευκο» σύνολο έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής. Μην ξεχνάμε, μεταξύ άλλων, ότι στο δεύτερο ημίχρονο βρέθηκαν στην τετράδα της επίθεσης οι Ροντινέι, Ζέλσον Μάρτινς, Παπακανέλλος και Αποστολόπουλος, με Μπιανκόν και Μουζακίτη στο κέντρο. Μασούρας και Μπιέλ άλλαξαν ρόλυς με Ζέλσον και Αποστολόπουλο, ενώ ο Μπακούλας έκανε το ίδιο με τον Μουζακίτη. Μετά και την προσθήκη Τσικίνιο αντί Παπακανέλλου, στην επιτελική τετράδα, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική στο τέλος, συγκρίσει με το ξεκίνημα του ημιχρόνου.

Μεγάλα φαίνεται πως είναι τα πλάνα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την επόμενη μέρα της ομάδας. Ο Βάσκος τεχνικός εξετάζει κάθε εναλλακτική, παίρνοντας πράγματα από τους ποδοσφαιριστές του, σε κάθε ρόλο που μπορεί να τους τοποθετήσει.

Ο Ισπανός έχει καλλιεργήσει μία σωστή ψυχολογία στο «ερυθρόλευκο» σύνολο, κάτι που κάνει τις «αλχημείες» του ήδη επιτυχημένες, Και για τον Ολυμπιακό αυτό μπορεί να αποδειχθεί, μακροπρόθεσμα, τουλάχιστον… ευεργετικό!

Διαβάστε επίσης