Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Πιρόλα και οι άλλοι: Όταν ο Ολυμπιακός μιλά... Ιταλικά!

Ο Πιρόλα και οι άλλοι: Όταν ο Ολυμπιακός μιλά... Ιταλικά!
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 23:24

Ενίσχυση για τον Ολυμπιακό... αλά Ιταλικά στο κέντρο της άμυνας, με την απόκτηση του Λορέντζο Πιρόλα. Ο 22χρονος σέντερ μπακ υπέγραψε με τον Θρύλο, μπαίνοντας σε ένα «κλειστό» κλαμπ παικτών, που ήρθαν από τη γείτονα χώρα.

Ο Πιρόλα αποτελεί τον πέμπτο παίκτη που φορά τα «ερυθρόλευκα», τουλάχιστον κατά τον 21ο αιώνα. Η αρχή είχε γίνει με τον Λουίτζι Τσενάμο, που άνηκε στο δυναμικό των Πειραιωτών, από το 1997 έως και το 2001, ωστόσο δεν κατέγραψε κάποια επίσημη συμμετοχή με τον Ολυμπιακό, βρισκόμενος στη σκιά του Δημήτρη Ελευθερόπουλου και των υπόλοιπων Ελλήνων κίπερ.

Μεγαλύτερη επιτυχία για το πέρασμα του Έντσο Μαρέσκα από τον Πειραιά, κατά την περίοδο 2009/10, Σε 39 συμμετοχές μέτρησε 8 τέρματα και 4 ασίστ, κάνοντας μία αξιόλογη πορεία, δίχως όμως να κατακτήσει κάποιον τίτλο, εκείνη τη χρονιά.

Στο ίδιο... μονοπάτι προσπάθησε να βαδίσει και ο Λεάντρο Γκρέκο, καταγράφοντας 38 συμμετοχές, με 1 μόλις τέρμα και 4 ασίστ, εν τέλει, φεύγοντας από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν 2012/13.

Τελευταίος Ιταλός που φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» ο Νικολά Λεάλι. 27 συμμετοχές, μεταξύ των οποίων, και ευρωπαϊκοί αγώνες, χωρίς η συνεργασία του με τον Θρύλο να προχωρήσει περαιτέρω.

Τώρα έφτασε η ώρα του Πιρόλα, που έχει πολύ καλό βιογραφικό πίσω του και φέρνει «άρωμα» ιταλικό στον Ολυμπιακό, μετά από αρκετά χρόνια!

Διαβάστε επίσης