Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και... γκάζια και... μπράβο ο Μεντιλίμπαρ

Και... γκάζια και... μπράβο ο Μεντιλίμπαρ
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024 - 10:30

Η δουλειά του Ολυμπιακού στην Ολλανδία συνεχίζεται και φαίνεται σιγά-σιγά πως η ταυτότητα «Μεντιλίμπαρ», ένα στυλ παιχνιδιού με γρήγορο ποδόσφαιρο, κλεψίματα της μπάλας μπροστά και παραγωγή φάσεων, υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλόμπαρ Κάτι τέτοιο είδαμε και στο φιλικό με τον Άγιαξ, όπου αυτό ίσως δεν θα συνέβαινε, αν ο Ισπανός τεχνικός δεν θα άφηνε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην... ησυχία τους.

Από το α' μέρος μέχρι και το τέλος του αγώνα ο έμπειρος Ισπανός τεχνικός ήταν παθιασμένος με το ματς. Το ζούσε μέσα από την κάθε του στιγμή. Ήταν από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερα αυστηρός. Στο πρώτο ημίχρονο, μάλιστα, κανείς θα τον χαρακτήριζε εμφανώς εκνευρισμένο, αφού δε δεχόταν τον αντιδραστικό ρόλο που είχε αναγκαστεί να αναλάβει η ομάδα του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα έδινε έμφαση στις λεπτομέρειες, τόσο στις ομαδικές όσο και στις προσωπικές εντολές, με τις αντιδράσεις του να είναι πιο έντονες από ό,τι έχουμε συνηθίσει. Στο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα παραστατικός και οι φωνές του ακούγονταν σε ολόκληρο το γήπεδο, δείχνοντας έτσι ότι θέλει να καταστήσει σαφή τον τρόπο που θέλει να αγωνίζεται η ομάδα του από την αρχή.

Παράλληλα είχε να μοιράσει μπράβο. Όμως δεν μοίρασε μόνο μπράβο. Μοίρασε και παρατηρήσεις. Σε όλο το ματς ο Ισπανός ήταν όρθιος και έδινε οδηγίες στους παίκτες του. Στις καλές τους στιγμές χειροκροτούσε έντονα και έλεγε μπράβο. Ειδικά στα «διαμαντάκια» της Κ19 που αγωνίστηκαν και πήραν το βάπτισμα του πύρος, έμεινε καθόλα ικανοποιημένος.

Ο Μεντιλίμπαρ «χτίζει» μία πιο σκληρή ομάδα που θα μάχεται στον αγωνιστικό χώρο και αυτό θέλει να βλέπει από τα φιλικά και έχει καταστήσει σαφές, ότι όποιος θέλει να παίζει βασικός πρέπει να… ματώνει.

Διαβάστε επίσης