Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για Άμπι και Ζέλσον

Χαμόγελα στον Ολυμπιακό για Άμπι και Ζέλσον
Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024 - 20:14
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Ο Ολυμπιακός του Μεντίλιμπαρ έκανε την... αρχή και το μέλλον είναι λαμπρό. Έστω και ανεπίσημα, όπως είναι το φιλικό με τον Άγιαξ, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι ηττηθήκαν με 1-0 επί ολλανδικού εδάφους, όπου πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους για τη νέα σεζόν.

Και ήταν μια υποσχόμενη πρεμιέρα. Όχι, δεν ενθουσιάζεται κανείς. Δεν πρέπει τουλάχιστον από το πρώτο φιλικό. Αλλά σίγουρα, η ομάδα έδειξε... κάτι. Απέναντι σε μια πιο έτοιμη ομάδα, για τους Ολλανδούς ήταν το 5ο φιλικό αυτό και πρόβα τζενεράλε για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις την επόμενη εβδομάδα με την Βοϊβοντίνα του Μπάντοβιτς, ο Ολυμπιακός έδειξε κανονική ομάδα ειδικά στο β’ ημίχρονο που υπήρξε έντονα το ελληνικό και νεανικό στοιχείο, αλλά και το ταλέντο αρκετών ξένων.

Στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού του Ολυμπιακού με τον «Αίαντα» υπήρξε ένας παίκτης που, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, ήταν εξαιρετικός και αλάνθαστος. Ο λόγος για τον Νέλσον Άμπι, o οποίος παρότι οι απαιτήσεις είναι υψηλότερες όσον αφορά την περίπτωση του, εκείνος μας έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει σήμα κατατεθέν της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας, παρότι το νεαρό της ηλικίας του. Έδειξε στοιχεία ενός σύγχρονου στόπερ που ταιριάζει στο «στυλ» που θέλει να παίζει ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Ο 21χρονος στόπερ ήταν γρήγορος, ορεξάτος, είχε καλές μεταβιβάσεις και ενέπνεε σιγουριά στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ο Βρετανός στόπερ κάνει την πρώτη του δυνατή προετοιμασία σε τόσο υψηλό επίπεδο. Σε μία ομάδα δηλαδή που πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη και θέλει να λάμψει και το πρώτο δείγμα γραφής του στην νέα σεζόν ήταν άκρως θετικό. Όπως θετικό ήταν και του Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος επιβεβαίωσε με την απόδοσή του στο σημερινό φιλικό με τον Άγιαξ ότι είναι σε ανοδική πορεία κι αποφασισμένος να δείξει φέτος ότι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αποτέλεσε τον Γενάρη μια πολύ ποιοτική μεταγραφή και μπορεί να ήρθε με έλλειψη ρυθμού από την Μονακό, αλλά στον Πειραιά τον πιστεύουν και τον απέκτησαν με μεταγραφή από τους Γάλλους. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και στα πλέι οφ, έκανε σπουδαία δουλειά όταν του δόθηκαν ευκαιρίες. Ο Μεντιλίμπαρ τον εμπιστεύθηκε και αυτός τον δικαίωσε και πέτυχε και κάποια σημαντικά τέρματα, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο αλλά και με τον Άρη, στην Θεσσαλονίκη.

Φέτος που κάνει κανονική προετοιμασία με τους «ερυθρόλευκους» θέλει να κάνει «επανεκκίνηση». Όμως, καταλαβαίνει και ο ίδιος ο Ζέλσον ότι πρέπει να διατηρήσει το τέμπο του και την έντασή του σε πολύ υψηλά επίπεδα και να είναι πάνω από όλα ΥΓΙΗΣ, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι θα πάρει τις ευκαιρίες του τη φετινή σεζόν και θα βγάλει στο χορτάρι την απαράμιλλη ποιότητα που διαθέτει. Είναι κρίμα ο Ολυμπιακός να μην πάρει πράγματα από ‘κείνον. Είναι κρίμα και για τον ίδιο τον παίκτη να πετύχει στο Λιμάνι

Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια. Τα περισσότερα πράγματα εξάλλου εξαρτώνται από τους παίκτες. Εκείνοι είναι που... αποφασίζουν τη μοίρα τους με τη στάση και τη γενικότερη συμπεριφορά τους.

Διαβάστε επίσης