Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Οι τομείς που εστιάζει τώρα ο Μεντιλίμπαρ!

Οι τομείς που εστιάζει τώρα ο Μεντιλίμπαρ!
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024 - 00:17

Η εξαιρετική φυσική κατάσταση αποτελεί χαρακτηριστικό των ομάδων του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αλλά η επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου δεν αποτελεί κάτι για το οποίο… πατάς ένα κουμπί και συμβαίνει. Θέλει δουλειά. Πολλή δουλειά. Και χρόνο φυσικά.

Στις πρώτες μέρες προπονήσεων της νέα σεζόν, στο πλάνο του κόουτς του Θρύλου δεν υπάρχουν προπονήσεις με τρελή ένταση ή φοβερά τρεξίματα όπως, ίσως, θα περίμενε κανείς. Ούτε στο Ρέντη ούτε τώρα στο Σίνταμ της Ολλανδίας υπάρχει αυτό.

Γιατί; Όπως προείπαμε η καλή φυσική κατάσταση είναι μια διαδικασία που θέλει δουλειά και χρόνο. Δε συμβαίνει από τη μία στιγμή στην άλλη. Και ειδικά φέτος ο Ολυμπιακός έχει χρόνο. Το πρώτο επίσημο ματς θα δοθεί σε περίπου ένα μήνα από τώρα. Έτσι η επιλογή του Βάσκου τεχνικού είναι να πάει αργά και σταθερά.

Αυτή τη στιγμή ο «Μέντι» δίνει βάση στην κατοχή και στην πίεση και τις δικές του γενικότερες ιδέες. Στο πως δηλαδή θα χτιστεί η σωστή ανάπτυξη της ομάδας από τα πίσω. Στο πως θα κινηθούν σωστά οι πλάγιοι. Πού θα πρέπει να περιμένουν την πάσα οι μπροστινοί. Η ποιότητα της πάσας αποτελεί βασικό ζητούμενο, που άλλωστε το είδαμε και την περσινή σεζόν όταν ήρθε στο Λιμάνι.

Και όλα αυτά πρέπει να συμβαίνουν με προσοχή γιατί το τελευταίο που θέλει να συμβεί ο προπονητής σ’ αυτή τη φάση είναι να υπάρξει τραυματισμός. Μυϊκός τραυματισμός που μπορεί να προκύψει από έξτρα πίεση που δεν πρέπει. Γι’ αυτό όλο το τιμ φροντίζει και για την πρόληψη τραυματισμών τέτοιου είδους ενώ έχει κατηγοριοποιήσει τους παίκτες. Όπως συνέβει με τον Γκαρθία που αισθάνθηκε ένα τσίμπημα στην γάμπα και αναμένεται την Πέμπτη (18/7) να μάθουμε τα αποτελέσματα των εξετάσεων και να δούμε σε τι κατάσταση θα είναι.

Ο καθένας, λοιπόν, δουλεύει στην ένταση που πρέπει εκείνη τη στιγμή. Μην ξεχνάμε πως δε βρίσκονται όλοι στο ίδιο επίπεδο. Άλλοι ήταν στην προετοιμασία από την πρώτη μέρα. Ο Ελ Κααμπί, είχε άδεια και ενσωματώθηκε αργότερα και προφυλάχθηκε στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (17/7). Τα πάντα λειτουργούν όπως πρέπει και στα χρονικά όρια που πρέπει.

Διαβάστε επίσης