Ντουντούκα
Βάζουν... Φωτιά στο πρωτάθλημα με σκάνδαλα!

Για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ «βασίλισσα» των αρετών είναι μονάχα η πίστη!

Για τον Ολυμπιακό του Μεντιλίμπαρ «βασίλισσα» των αρετών είναι μονάχα η πίστη!
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024 - 00:05

Σίγουρα η Δευτέρα 15η Ιουλίου θα είναι μία μέρα που κανένας φίλος του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να ξεχάσει. Το «τέλος εποχής» του Κώστα Φορτούνη είναι κάτι που σίγουρα θα φέρει ανησυχία, τουλάχιστον εν πρώτοις, σε όποιον άκουσε την είδηση.

Αναμφίβολα, μιλάμε για μία τεράστια απώλεια, ωστόσο πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ζωή προχωρά και δεν υπάρχει χρόνος για «κλάματα», εφόσον το πλάνο στοχεύει στην απόλυτη επιτυχία. Αυτή είναι η νοοτροπία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, με τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης, σηκώνοντας το Conference League, μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κι όμως, στον Ολυμπιακό δεν επαναπαύονται. Στην Ολλανδία, ο Βάσκος προπονητής θα προσπαθήσει να «πατήσει» σε αυτό, φτιάχνοντας την ομάδα του μέλλοντος. Χωρίς να νοσταλγεί το παρελθόν, μονάχα μαθαίνοντας μέσα από αυτό.

Μία ομάδα καθόλα δικιά του. Με παίκτες για τους οποίους δεν ανησυχεί για τα συμβόλαιά τους, όπως ο Τσικίνιο και ο Ροντινέι, εκ των ακρογωνιαίων «λίθων» της περυσινής πορείας. Με αυτούς που παρέμειναν στο Λιμάνι και επίσης ο ρόλος τους ήταν τεράστιος, κάτι που ισχύει τόσο για τον Κωνσταντίνο Τζολάκη, όσο και τον Γιώργο Μασούρα. Ακόμα και παίκτες που το μέλλον τους ακόμα δεν έχει κριθεί, αλλά γουστάρουν να εξακολουθούν να παίζουν για την «ερυθρόλευκη», όπως ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, του οποίου η παραμονή είναι νούμερο ένα στόχος.

Μαζί τους όσοι αποκτήθηκαν τώρα και όσοι θα έρθουν στην πορεία, αλλά και όσοι βρίσκονται ήδη στην ομάδα, έχοντας έναν πειθαρχημένο και ταυτόχρονα παθιασμένο με την επιτυχία μέντορα, που θα έχει ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά του, για να φτιάξει την ομάδα όπως ακριβώς την έχει στο μυαλό του. Δείγμα είδαμε και πέρυσι, με μία μπάλα που μας κατέπληξε.

Σκεφτείτε όμως αυτό να έχει 100% τη σφραγίδα του Μεντιλίμπαρ. Θα μιλάμε για ένα αποτέλεσμα από... άλλον πλανήτη. Για αυτό, λοιπόν, συμπεραίνουμε ότι η υπομονή θα πρέπει να κυριαρχήσει σε τέτοιες στιγμές, με την πίστη στο πλάνο να αποτελεί τη «βασίλισσα» των αρετών. Αυτά και μόνο θα φέρουν την επιτυχία στον Ολυμπιακό, μαζί με τις απαραίτητες μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες όχι απλά θα γίνουν, αλλά ήδη εξετάζονται και βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» του Βάσκου τεχνικού.

Διαβάστε επίσης