Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Ελ Κααμπί και η αναζήτηση των νέων... Διοσκούρων!

Ο Ελ Κααμπί και η αναζήτηση των νέων... Διοσκούρων!
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 17:46
Αρθρογράφος: Αντώνης Αντωνίου
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Πολλά μέτωπα είναι «ανοιχτά» για τον Ολυμπιακό την παρούσα μεταγραφική περίοδο, που αποτελεί από τις πιο «καυτές» των τελευταίων ετών. Ένα από αυτά είναι στη θέση του επιθετικού, με την παραμονή του Ελ Κααμπί να αποτελεί προτεραιότητα.

Ο Θρύλος τα δίνει όλα απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του, από συλλόγους της Τουρκίας, όσο και οι συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας. Η πρόταση ανανέωσης προς τον Μαροκινό φορ είναι κάτι παραπάνω από δελεαστική, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας συνολικά (33 γκολ) την περασμένη σεζόν να «ζυγίζει» τις επιλογές του.

Παρά το γεγονός ότι αισιοδοξία για θετική έκβαση στην υπόθεση υπάρχει, αυτό δε σημαίνει ότι λείπει και το plan b αυτής.

Ο Μαροκινός φορ τρέλανε κόσμο, μαζί και ατζέντηδες με τις επιδόσεις του και ήταν φυσιολογικό να δει σεντούκια με… χρυσάφι ν’ ανοίγουν στα πόδια του. Εφόσον μείνει πρέπει ο Ολυμπιακός να αναζητήσει έναν εξαιρετικό «σερβιτόρο» στην αγορά, ώστε να τα σαρώσει όλα τη νέα σεζόν και να μας θυμίσει το φονικό δίδυμο Ματιέ Βαλμπουενά και Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Όλα άρχισαν το καλοκαίρι του 2019, όταν οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν στην Ελλάδα τον Ματιέ Βαλμπουενά. Έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας. Έναν σούπερ σταρ παγκοσμίου βεληνεκούς, με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο και συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ενας πραγματικός αστέρας.

Στη συνέχεια ακολούθησε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο… killer από το Μαρόκο, που γεμίζει τα αντίπαλα δίχτυα με γκολ και δίνει στην ομάδα του νίκες, προκρίσεις και τίτλους. Ενας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία του Ολυμπιακού.

Συνέδεσαν ένα «φονικό» δίδυμο και προκάλεσαν τρόμο στις αντίπαλες άμυνες. Ήταν δύο παίκτες συνεννοούνταν με… κλειστά μάτια και είχαν βοηθήσει τα μέγιστα στις σπουδαίες επιτυχίες που έχει σημειώσει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βαλμπουενά ήταν μία μονάδα που συνεργαζόταν εξαιρετικά με αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, η σχέση τους στον αγωνιστικό χώρο ήταν διαφορετική. Οι δυο τους είχαν συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στην φαρέτρα των «ερυθρολεύκων».

Συνολικά βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο 119 φορές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 70 νίκες στο παλμαρέ τους αλλά και συνεργασίες που έδωσαν 15 γκολ στον Ολυμπιακό. Τα 13 ήταν από ασίστ του Γάλλου μεσοεπιθετικού και οι δύο από τον Μαροκινό φορ.

Παράλληλα, ο Ελ Αραμπί, με τον Βαλμπουενά στον αγωνιστικό χώρο, είχε 57 γκολ σε αυτό το διάστημα και 15 ασίστ ενώ ο Γάλλος είχε 15 τέρματα και 32 ασίστ.

Για να κλείσουμε, ο Θρύλος κάνει ότι είναι δυνατόν για να μείνει ο Ελ Κααμπί, ώστε να τον πλαισιώσει με έναν εξαιρετικό «σερβιτόρο», όπου θα αποκτήσουν την τέλεια χημεία για να τα σαρώσουν όλα τη νέα σεζόν.

Διαβάστε επίσης