Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Crash Test» αποδείξεων η Ολλανδία!

«Crash Test» αποδείξεων η Ολλανδία!
Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 - 10:37

Από τη Δευτέρα 15 Ιουλίου, η «καρδιά» του Ολυμπιακού θα χτυπά στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, εκεί όπου μέχρι τις 27 του ίδιου μήνα θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Όχι μόνο στις προπονήσεις, αλλά και στα τρία πολύ δυνατά φιλικά τεστ, με Άγιαξ (19/7, 16:00), Αλ Καντάς (26/7, 17:30) και Ναϊμέγκεν (27/7, 16:30). Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλει να «καθαρίσει» με τις υποθέσεις που αφορούν το βασικό «κορμό» της ομάδας, ώστε να... ξεμείνει από «πονοκεφάλους», για το υπόλοιπο της pre-season. Ή τουλάχιστον να έχει έναν, αλλά ευχάριστο.

Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από ορισμένους παίκτες, οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν θέση στο βασικό ρόστερ, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Για παράδειγμα, ο Απόστολος Αποστολόπουλος που, κατά τα τελευταία ματς της περασμένης σεζόν, δοκιμάστηκε από τον Βάσκο τεχνικό, ακόμα και στην αρχική ενδεκάδα της πρώτης ομάδας. Ο 21χρονος μπακ απέδειξε ότι θέλει να «αρπάξει από τα μαλλιά» την ευκαιρία και είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, κάτι που θέλει να υπενθυμίσει και κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Σε παρόμοια κατάσταση και ο Νέλσον Άμπι. Ο Βρετανός στόπερ έχει ξεκινήσει με «τέρμα τα γκάζια», εντυπωσιάζοντας άπαντες στις πρώτες προπονήσεις. Μετά και τη φυγή του Κάρμο, τα πάντα είναι ανοιχτά για το κέντρο της άμυνας, ο 20χρονος μπακ θέλει να πείσει τον «Μέντι» ότι αξίζει μία ευκαιρία, όχι για τη θέση του βασικού απαραίτητα, αλλά τουλάχιστον για τη λήψη παραπάνω ευκαιριών.

Ακόμα ένας που έχει βαλθεί να τα καταφέρει είναι ο Ζέλσον Μάρτινς. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι θέλει να αφήσει πίσω του την «κακοδαιμονία» του παρελθόντος, έχοντας ξεκινήσει την ενδυνάμωσή του από πολύ νωρίς, πολύ πριν την έναρξη της προετοιμασίας. Ήδη έχει επιστρέψει στο Ρέντη όντας σε τρομερή κατάσταση και η Ολλανδία αποτελεί μία τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο.

Μαζί τους ακόμα κι άλλοι πολλοί, όπως ο Πεπ Μπιέλ, που προέρχεται από δανεισμό στην Άουγκσμπουργκ, και θα προσπαθήσει να κερδίσει την επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Όλοι οι παίκτες είναι πανέτοιμοι να τα δώσουν «όλα» στην προετοιμασία, δείγμα του πόσο καλή δουλειά κάνει ο Μεντιλίμπαρ και πόσο έχει αυξηθεί το κίνητρο της ομάδας για επιτυχίες, ειδικά μετά την κατάκτηση του Conference League.

Διαβάστε επίσης