Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τρεις βοηθοί «αποκλειστικοί» AVAR στους ξένους

Τρεις βοηθοί «αποκλειστικοί» AVAR στους ξένους
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024 - 21:27

Άλλη μια απόδειξη ότι η κατάσταση στη διαιτησία δεν πήγαινε άλλο είναι ότι είχαν φτάσει στο σημείο να ορίζουν και «αποκλειστικούς» AVAR στα ντέρμπι (που σφύριζαν ξένοι διαιτητές, με αλλοδαπούς βοηθούς και VAR). Μια αδικαιολόγητη κατάσταση, αν αναλογιστούμε ότι αρκετοί ξένοι διαιτητές που έρχονταν έκαναν χειρότερα λάθη και από τους Ελληνες της «εξυγίανσης», πείτε το και ανατριχιαστική σύμπτωση!

Οι τρεις βοηθοί που μπήκαν «αποκλειστικοί» AVAR είναι ο Μπουξμπάουμ (Ανατολικής Αττικής) που έχει τη μερίδα του λέοντος με 14 ορισμούς σε ντέρμπι που διαιτήτευσαν αλλοδαποί ρέφερι και ακολουθούν οι Νικολακάκης (Λασιθίου) και Ψάρρης (Ζακύνθου) με επτά ο καθένας! Πιο πίσω, στην άτυπη λίστα, είναι οι Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) και Κόλλιας (Ζακύνθου), που δεν είναι διεθνείς με τρεις ορισμούς ο καθένας, ο διεθνής Φωτόπουλος (Αθηνών) με δυο και από έναν πήραν οι Παπαδάκης (Ηρακλείου), όπως και οι διεθνείς Μεϊντανάς (Αχαϊας), Κωσταράς (Αιτ/νιας) και Πετρόπουλος (Αρκαδίας). Ως AVAR ορίζονταν επτά ακόμη βοηθοί που όμως δεν τους έβαλαν σε ντέρμπι.

Μια σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι στα πέντε από επτά ματς του Ψάρρη έγιναν λάθη από τον ξένο διαιτητή όπως και στα 4 από τα 14 του Μπουξμπάουμ. Λάθος έγινε στο ένα από τα επτά παιχνίδια με ξένο διαιτητή και AVAR τον Νικολακάκη.

Αν οι ορισμοί είχαν λογική θα έπρεπε όλοι οι διεθνείς βοηθοί να μπαίνουν AVAR στα ντέρμπι, όμως οι Φρόιντφελντ, Μάνταλος και πιο πριν οι Μπένετ, Μάνταλος προτιμούσαν να ορίζουν συγκεκριμένους. Η ιστορία είναι γνωστή, καθώς εκτίθονταν τόσο αυτοί που όριζαν όσο και αυτοί που ορίζονταν, δηλαδή οι βοηθοί διαιτητές. Μια ωραία ατμόσφαιρα.

Πέρσι τους περισσότερους ορισμούς ως AVAR στα ντέρμπι είχαν πάρει επτά ο Ψάρρης και έξι ο Μωυσιάδης (Ηπείρου), τον οποίο πολύ σωστά «εξαφάνισαν» επειδή ήταν προκλητικός. Ο Μωυσιάδης έπρεπε να είναι και εκτός πινάκων.

Διαβάστε επίσης