Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ΕΠΟ «βούλιαξε» και αλλάζει προφίλ

Η ΕΠΟ «βούλιαξε» και αλλάζει προφίλ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2024 - 23:02

Σε τροχιά μεγάλων αλλαγών έχει μπει η ΕΠΟ, με αφορμή τις εκλογές στις 22 Ιουλίου, από τότε και μετά τίποτα δεν θα είναι ίδιο στο Πάρκο Γουδή. Η ομοσπονδία «βούλιαξε» και αλλάζει. Εμμέσως πλην σαφώς, το παραδέχθηκε και ο Μάκης Γκαγκάτσης που είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της. «Υπήρχαν σκιές τα δύο τελευταία χρόνια αλλά δεν υπάρχει καμία συμμαχία. Όποιος θέλει ακολουθεί, μόνο ενωτικά μπορούμε να προχωρήσουμε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, στην Τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, την προπερασμένη Παρασκευή.

Η αλλαγή σελίδας της ομοσπονδίας επιβεβαιώνεται από το ότι οι οκτώ από τους έντεκα συμβούλους της επόμενης διοίκησης (= Εκτελεστική Επιτροπή) που εκλέγουν οι ΕΠΣ θα είναι νέα πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τους Παναγιώτη Καρρά (ΕΠΣ Λακωνίας), Βασίλη Σιδέρη (Αργολίδας), Βίκυ Δημητρακοπούλου-Κουλούρη (Ηλείας), Νίκο Τζώρτζογλου (Ηρακλείου), Κώστα Βρακά (Ηλείας), Αστέριο Τόκα (Πιερίας), Σταύρο Σαρηγιαννίδη (Χαλκιδικής), και τον Παντελή Χατζημαρινάκη (ΕΠΣ Έβρου).

Αξίζει να σημειώσουμε τα εξής: Η Δημητρακοπούλου μπαίνει στη διοίκηση επειδή το καταστατικό προβλέπει ένα μέλος να είναι γυναίκα. Ο Βρακάς ήταν και στη διοίκηση Γραμμένου, παραιτήθηκε και επιστρέφει. Από την παρούσα διοίκηση του Μπαλτάκου, στο ψηφοδέλτιο του Μάκη Γκαγκάτση συμπεριλαμβάνονται οι Δημήτρης Μπουχλαριώτης (Λάρισας), Γιώργος Χατζησαρόγλου (Δράμας), Δημοσθένης Κουπτσίδης (ΕΠΣ Γρεβενών).

Οι υποψηφιότητες επικυρώθηκαν από την Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΟ, υπό την προεδρία της πρώην Αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτζούνη. Παραμένει άγνωστο γιατί δεν ανακοινώθηκαν επίσημα, παρά διέρρευσαν ότι η Εκλογική Επιτροπή είναι η... εξέλιξη της Επιτροπής (μεταξύ άλλων) και Διαφάνειας της ΕΠΟ.

Τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα συμπληρώνουν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ως πρόεδρος της Super League 1 εξ οφίτσιο είναι και β' αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της SL 2 Πέτρος Μαρτσούκος και τρεις εκπρόσωποι της SL 2, οι Καραπαπάς ή Αγραφιώτης (Ολυμπιακός), Κυριάκος (ΠΑΟΚ) και Μπέος (Βόλος).

Τα πρόσωπα από την παρούσα διοίκηση που εξέλεξαν οι ΕΠΣ και μένουν εκτός είναι οι Παναγιώτης Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος, ΕΠΣ Αθηνών), Κλέαρχος Τζαφέρης (ταμίας, ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Μάνος Γαβριηλίδης (Θράκης), Αγγελος Δανιήλ (Αχαΐας), Παναγιώτης Διακοφώτης (Δωδεκανήσου), Τάκης Παπαχρήστος και Διονύσης Βισβίκης (Αιτωλοακαρνανίας). Από τη Λίγκα δεν αναμένεται η ΑΕΚ να εκλέξει εκπρόσωπο στην ΕΠΟ που έχει τον Αλεξίου.

Διαβάστε επίσης